Fietsvakantie Via Verde naar Valencia (winterzon)

Overzicht

Verblijf in ***/**** hotels Incl. bagageservice Incl. toerfiets en gps Aankomst op maandag

Over de Via Verde Ojos Negros naar Valencia

Geniet ook in de winter van het spoorfietspad over de Vía Verde. Langs de kust en op de lager gelegen delen van het spoorfietspad Via Verde Ojos Negros is het ook in de winter prima fietsweer, met overdag temperaturen tussen de 15 en 20 graden. In en om Valencia schijnt maar liefst 300 dagen per jaar de zon!
Bovendien hangen de Citrus-plantages in de winter bomvol sinaasappels en mandarijnen en kunt u in februari en maart genieten van amandelbloesem met het zoete parfum van de 'Azahar', de bloei van de sinaasappels. Daarom combineren we in de wintermaanden het spoorfietspad Via Verde met een kleurrijke route door de boomgaarden langs de kust en de uitlopers van de Sierra de Espadán.
U fietst in 3 etappes terug naar Valencia. De route volgt een groot gedeelte van de oude mijnspoorlijn Via Verde Ojos Negros en gaat daarna verder via de uitlopers van de Sierra de Espadán en de kustvlakte langs de Middellandse zee.

Nederlandstalige vertegenwoordiger ter plaatse
U fietst op eigen gelegenheid, aan de hand van onze uitgebreide Nederlandse routebeschrijving (en/of GPS tracks) van het ene naar het andere hotel of B&B. Alles is geregeld, van fietsen tot en met dagelijks bagagevervoer.

Via Verde winter landweg

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Heenvlucht en transfer
Na aankomst op de luchthaven in Valencia gaat u naar uw hotel, de transfer is exclusief kan wel geregeld worden bij boeking. U verblijft in het comfortabele ****Hotel Silken Puerta Valencia of ****Hotel Aceteon, op loopafstand van het park door de Turia rivierbedding en de 'Stad van de Kunst en Wetenschappen' met de futuristische gebouwen van Santiago Calatrava.
Via verde ada dita valencia
2e vakantiedag
Via Verde Albentosa/Barracas - Eegorbe 65 km
s Morgens brengen we u van Valencia naar Barracas of –als het weer het toelaat- naar Albentosa, iets verder landinwaars. U start op 1000 meter boven zeenviveau. Bij Albentosa ligt een spectaculair hoge brug over een kloof. Barracas ligt op een uitgestrekte hoogvlakte. Vanaf hier is het fietspad nagenoeg vlak, met rondom bergen aan de horizon. Al snel begint u aan een afdaling langs verlaten stationnetjes, over talloze spoorbruggen en door een aantal lange spoortunnels. u overnacht in ****Hotel Martin el Humano in Segorbe, een hotel met Spa faciliteiten in een oud klooster
3e vakantiedag
Via Verde Navajas - Sierra de Espadán/Mar de Fulles 7 of 45 km
U vervolgt spoorfietspad Via Verde en slaat daarna een 'zijspoor' in. Geleidelijk klimt u naar de Sierra de Espadán; een beschermd natuurgebied, bekend om de rode zandstenen rotsen, witte dorpjes en boomgaarden en kurkeiken die op de terrassen tegen de bergen groeien. Als u de kortste route neemt, loopt de weg over een afstand van ca. 10 km geleidelijk bergop. Daarna geniet u van een adembenemende afdaling richting het hotel, met schitterend uitzicht over de bergen en amandelbomen.
In februari bloeien deze uitbundig, met roze bloemen.
Neemt u de langere route, dan rijdt u als het ware om de hoogste bergen heen naar het hotel en neemt u het hoogteverschil geleidelijk aan. De rest van de dag kunt u in alle rust genieten van het uitzicht vanuit het 'ecohotel' 'Mar de Fulles' (****). Hier draait alles om duurzaamheid. Stroom wordt 100% opgewekt met zonne-energie, er wordt zo zuinig mogelijk omgegaan met water, en de kamers hebben een geen tv, maar een extra breed raam om eindeloos naar de bergen te staren. En een erg goed restaurant waar zoveel mogelijk met streekproducten, groenten en kruiden uit eigen tuin wordt gekookt. Het is mogelijk om uw verblijf hier te verlengen om te relaxen en te genieten van de fantastische natuur. De Sierra de Espadán is een paradijs voor wandelaars en sportieve fietsers, met goed onderhouden, verkeersarme wegen vol haarspeldbochten en indrukwekkende vergezichten. Bebouwing is er nauwelijks, het is er het hele jaar door groen.
4e vakantiedag
Sierra de Espadán 30 - 40 km
Vanuit het ecohotel brengen we u eerst een flink stuk hogerop. De rit gaat over een bergpas, langs spectaculair diepe ravijnen. We zetten u af bij Aín, een fotogeniek dorpje op 500m boven zeeniveau, midden in het beschermde natuurgebied. Hier fietst (of wandelt) u eerst door de 17e eeuwse straatjes en langs de akkertjes in de vallei rondom het dorp. Bijzonder is het eeuwenoude irrigatiesysteem met kanaaltjes en aquaducten. Op de terrassen rondom het dorp staan allerlei fruit-, olijf- en amandelbomen. Daarna fietst u over een rustige weg dwars door de Sierra de Espadán. Via het stuwmeer van Benitandus en het dorpje Sueras komt u bij een bron aan de voet van een Moorse kasteelruïne, een mooie plek voor een picknick. Daarna fietst u verder naar Onda, waar al eeuwenlang handbeschilderde keramiektegels worden gemaakt.
U kunt het plaatselijke keramiekmuseum bezoeken (entrée niet inbegrepen)
Boven het stadje ligt het ‘Moorse kasteel met 300 torens’, mooi gerestaureerd en opengesteld voor het publiek. U logeert in Gran Hotel Toledo (**) in Onda.
5e vakantiedag
Sierra de Espadán - La Plana (kustvlakte), 40 - 65 km
Op een paar korte klimmetjes na, daalt de route vandaag vooral af; naar de kustvlakte bij de Middellandse Zee. Via uitgestrekte sinaasappelplantages fietst u naar Sagunto, waar u het Romeinse kasteel en amfitheater kunt bezoeken, bovenop een heuvel. U overnacht in **hotel Puerto Canet, dicht bij de jachthaven, boulevard en de zee.
6e vakantiedag
Sagunto - Horta Nord - Valencia, 38 km - 50 km
U fietst vandaag eerst een stukje langs de boulevard naar Puerto de Sagunto. Hier eindigde de spoorlijn over de Via Verde en werden vroeger de treinen met ijzererts gelost.Er staat nog een hoogoven, een iconisch bouwwerk. Daarna fietst u via sinaasappelboomgaarden en de 'Via Xurra' richting Valencia. Via een mooie omweg kunt u nog naar de 'Marjal dels Moros', een moerasgebied en rietland direct achter de zee. In de winter is dit een populaire pleisterplaats voor trekvogels. Er liggen een aantal mooie observatiehutten. Daarna fietst u door de Horta Nord, de groentetuin van Valencia, met tientallen oude boerderijtjes en velden vol artisjokken, uien of Xufa (aardnoten). Hiervan wordt een lokaal drankje gemaakt: Horchata, dat u kunt proeven een van de 'horchateria's'.
Via de strandboulevard en een stukje van het voormalige Formule 1 circuit rijdt u Valencia binnen, waar u nog door de stad kunt fietsen. Valencia ligt aan zee en is zo plat als Nederland. Fietsen is er makkelijk, want er zijn veel fietspaden. Een van de mooiste loopt door de bedding van de Turia rivier, een stadspark van 8 km lang.
Tegen de avond eindigt het fietsarrangement en worden de fietsen opgehaald.

U kunt ter plekke de fietshuur verlengen voor bijvoorbeeld een fietstocht naar het Albufera meer en de rijstvelden, ten zuiden van Valencia.
7e vakantiedag
Valencia
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Valencia verkennen.

Uw hotel ****Acteon Valencia ligt op loopafstand van het Turia Park en de 'Stad van de Kunst en wetenschappen'. Binnen 10 minuten bent u vanuit het hotel met de bus in het centrum of bij het strand. U kunt ter plekke stadsfietsen huren en/of een fietstour boeken met een Nederlandse gids.
Valencia met flamingo's
8e vakantiedag
Transfer en terugvlucht
Op de laatste dag is er een transfer naar de luchthaven. (exclusief)
Of verlengt u uw reis met nog enkele (strand) dagen?
Fietsroute
De dagafstanden voor deze reis kunnen iets verschillen, al naar gelang van de beschikbare accommodaties en de gekozen variant voor de route. Op de laatste fietdsdag kunt u kiezen voor een korte of langere route.
Bij bijzondere weersomstandigheden kan de volgorde van het programma worden gewijzigd of een route worden ingekort.

FietsVliegvakantie► Spanje ► Via Verde ► 275 fietskms
Fietskaart met overzicht fietsroutes fietsvliegvakantie Via Verde
Informatie huurfietsen
De hybride fiets heeft 7 versnellingen.
De e-bike heeft 6 versnellingen.
Op aanvraag is er ook een handbike te huur.
Op aanvraag fiets aanhanger voor 1 tot 2 kinderen met een maximum gewicht van 40 kilo. Leeftijd voor de kinderen:18 maanden tot 5 jaar.
Op aanvraag kinderzitjes achter op de fiets voor kinderen vanaf 9 maanden. Voorwaarde is dat ze zelf hun hoofd recht kunnen houden.
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietsvakantie Via Verde naar Valencia (winterzon)
Valencia, Spanje
J. Snoeks, Haarlem
27-05-2019
'Een prachtige fietsvakantie, rustige fietspaden, muv de leuke schapen, constant genieten van kleuren en uitzicht. Bijzondere ervaring om van landklimaat naar zeeklimaat te fietsen.
1e B&B was top, een B&B iets minder, de overige accommodaties waren prima.
De begeleiding van Richard was voortreffelijk, niets is hem teveel. Een dikke tien. '
Reina Schol en Arie Lageweg , Oud-Beijerland en Willemstad
20-05-2019
'Wij hebben genoten. De hotels en b&b’s waren prima.De service van Richard is geweldig. Hij verdient een dikke 10!
Dag verlenging in Valencia is een aanrader'
Houtenbos , Waarland
03-09-2018
' De via verde is een prachtige route en valentia een mooi stad waar genoeg te zien is. Wij hebben er van genoten '
Dhr/Mv Meeuwissen
16-05-2018
Net terug van de "Via Verde " nabij Valencia.

Wij hebben de afgelopen week de mooiste fietstocht gemaakt tot nu toe.
Een kleine 300 km fietsen in 5 dagen, prima verzorgd door Richard van Kruchten van Spainish in Valencia.
De fietsen waren prima e-bikes. Een uitgebreide routebeschrijving met bezienswaardigheden onderweg.
De eerste dag keurig met een busje afgezet bij het beginpunt, Ojos Negros, een goede instructie door Richard, die ons de eerste kilometers begeleide.
Je rijd door een steeds wisselend landschap via een oude spoorlijn die is omgebouwd tot een redelijk fietspad.
Bergen, dalen rotsen bruggen(tjes) tunnels, langs diepten, sinaasappelboomgaarden, bossen en dorpjes. Schitterende vergezichten.
Als je aan het einde van de etappe op je overnachtingsplek aankwam, 1x B&B en 4x hotel, was jou bagage reeds ter plekke. Prima overnachtingen!
Bij pech onderweg werd het binnen de kortste keren verholpen.

Deze fietstocht is een echte aanrader, ook voor 70-plussers die thuis ook nog steeds op de fiets stappen. Want het traject gaat gemiddeld iets bergafwaarts.

Een pluim op de hoed van Richard van Kruchten voor de goede en prettige organisatie van dit geheel.
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
♦ overnachtingen op basis van logies en ontbijt in hotels of B&B's
♦ bagagevervoer tijdens 5 dagen
♦ gebruik toerfiets met fietstassen, helm en reparatiemateriaal
gedurende 5 dagen
♦ transfer van Valencia naar Peracense
♦ Nederlandse routebeschrijving en/of GPStracks
♦ gebruik toerfiets met fietstassen, helm en reparatiemateriaal gedurende 5 dagen
♦ ondersteuning in het Nederlands
♦ reisbescheiden per e-mail

♦ 1 persoonskamer
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ transfer luchthaven - hotel € 30,- enkele reis max 4 personen
♦ ruimbagage
♦ verzekering/borg huurfiets (ter plaatse te voldoen)
♦ uitgaven van persoonlijke aard
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Fietshuur
Huurfiets type e-bike € 110,- per fiets

borg huurfietsen
€15 voor verzekering van de fiets
€50 borg als u wilt fietsen met GPS, deze krijgt u na afloop terug
€50 borg voor huurfiets
€150 borg voor e-bike

Onderbezettingskosten
Minimum deelname voor dit arrangement is 4 personen.
Bij minder dan 4 personen per datum geldt er een onderbezettingstoeslag van € 100,- p.p

Verlengen van uw vakantie
Extra nacht Valencia 2 persoonskamer logies/ontbijt € xx,- per persoon
Extra nacht Valencia 1 persoonskamer logies/ontbijt € xx,- per persoon

Wat u moet weten m.b.t. uw vlucht(ticket):
Bij deze reis is geen vliegticket inbegrepen. Op aanvraag reserveren wij graan een vliegticket voor u via Transavia. er zijn vluchten vanaf Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven naar Valencia.
De vluchtprijzen op basis van een retour liggen gemiddeld tussen de € 150 en 200 p.p. retour afhankelijk van het tijdstip van boeking.
Prijs van het vliegticket is o.b.v. prijspeil november 2021. De luchtvaartmaatschappijen werken met flexibele prijzen óók van ruimbagage, dit betekent wanneer het vliegtuig bijna vol is en/of u korter voor de vertrekdatum reserveert de prijs van het ticket duurder kan zijn. Het prijsverschil zal u bij reservering worden doorgegeven en als toeslag worden berekend.

Voor het meenemen van ruimbagage wordt een toeslag berekend door de luchtvaartmaatschappijen:
Koffer van 15 kg (retour) € 18 tot 56
Koffer van 20 kg (retour) € 26 tot 70

De toeslag voor ruimbagage is afhankelijk van de route.

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
♦ vliegbelasting ca. € 8.- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X