Fietsvakantie Kefalonia en Ithaka 12D

Overzicht

fietsen op 2 eilanden Nederlandse begeleiding ter plaatse Nederlandse fietsen vertrek op dinsdag en vrijdag

U verblijft tijdens de Kefalonia & Ithaka rondreis in verschillende appartementen. Fiets over de galerijwegen langs de kust met uitzicht op zee en geniet van de ruige kliffen, prachtige zandstranden en de heerlijke baaitjes. Strijk neer in de kleurrijke haventjes van Agia Efimia, Fiskardo en Assos voor een glas lokale Robola wijn. U fietst over rustige wegen op twee unieke eilanden. De dagtochten variëren van 20 km tot 60 km. U kunt kiezen tussen een hybridefiets of een e-bike, waardoor ook de minder sportieve fietsers deze rondreis met succes kunnen volbrengen. Uw bagage wordt door ons vervoerd.

• Ontmoet de reuze schildpadden in de haven van Argostoli
• Fiets naar de Orthodoxe kloosters en de mysterieuze grotten
• Ontdek in het Odysseus museum de Griekse Mythologie
• Geniet in het pittoreske haventje Kioni van de Griekse keuken

8, 11, 12 en 15-daags arrangement
U verblijft op Kefalonia in het zuidelijk gelegen dorpje Mousata en in het oostelijk gelegen havenplaatsje Agia Efimia. Een unieke belevenis is een dagtocht op het eiland Ithaka. Met de veerboot vaart u vanuit Sami (nabij Agia Efimia) in 1,5 uur naar het eiland van 'Odysseus'. Om uw rondreis compleet te maken kunt u ook kiezen voor een aantal overnachtingen op Ithaka in het hoofdstadje Vathi. De 11, 12 en 15-daagse arrangementen bieden deze mogelijkheid. Vanuit de verschillende verblijven zijn er dagtochten beschikbaar. U kunt ook kiezen voor rustdagen en genieten aan het strand of de gezellige havendorpjes. U bent dus niet verplicht om elke dag te fietsen. Het verblijf op Kefalonia is inclusief ontbijt en diner (optioneel). Op Ithaka is het verblijf zonder ontbijt en diner. Op loopafstand van uw verblijf zijn er diverse uitnodigende tavernes die ontbijt en diner verzorgen. Voor de overtocht naar Ithaka kunt u met lichte bepakking in fietstassen reizen. Uw koffer blijft in Agia Efimia.

De onderstaande verdeling van de overnachtingen is flexibel naar gelang de beschikbaarheid.
8 daags
o 2 nachten Kefalonia - Mousata
o 3 nachten Kefalonia - Agia Efimia
o 2 nachten Kefalonia - Mousata

11 daags
o 2 nachten Kefalonia - Mousata
o 3 nachten Kefalonia - Agia Efimia
o 3 nachten Ithaka - Vathi
o 2 nacht Kefalonia - Mousata

12 daags
o 3 nachten Kefalonia - Mousata
o 3 nachten Kefalonia - Agia Efimia
o 3 nachten Ithaka - Vathi
o 2 nachten Kefalonia - Mousata

15 daags
o 4 nachten Kefalonia - Mousata
o 3 nachten Kefalonia - Agia Efimia
o 3 nachten Ithaka - Vathi
o 4 nachten Kefalonia - Mousata

Voor de overtocht naar Ithaka kunt u met lichte bepakking in fietstassen reizen. De koffer blijft in Agia Efimia.

Fietsniveau
Door het rustige verkeer en de goede infrastructuur fietst u veilig over de galerijwegen langs de kust van Kefalonia en Ithaka. De eilanden hebben vlakke wegen, maar onderweg komt u korte en pittige klimmetje en afdalingen tegen. Van deelnemers wordt enige zelfstandigheid verwacht en een avontuurlijke instelling. Het fietsniveau van deze rondreis ligt hoger dan van het arrangement ‘Standplaats Kefalonia’. Op Kefalonia beschikken we over een fietswerkplaats met hybride fietsen en elektrische fietsen (E-bikes). Onze ervaren Nederlandse reisbegeleiding ter plaatse is bekend met alle uithoeken van deze prachtige eilanden gelegen in de Ionische Zee.


GRATIS Gids Ontdek Kefalonia
(U ontvangt de gids bij aankomst in uw appartement)

uitzicht Kefalonia

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Aankomst op Kefalonia en transfer
U vliegt naar Kefalonia. U wordt door onze Fital medewerker van het vliegveld opgehaald en naar uw verblijf gebracht. Na het welkomstdrankje wordt uw huurfiets uitgereikt in de fietswerkplaats en naar uw wensen afgesteld. Als u in de ochtend aankomt kunt u de omgeving alvast verkennen of uitrusten bij het zwembad.
2e vakantiedag
Dagtocht 1 (25 km)
Tijdens uw eerste fietstocht kunt u aan uw fiets wennen en het zonnige klimaat. Een korte route heeft de Burcht van Agios Georgios als reisdoel. Het is het grootste bolwerk in de Ionische Zee en ooit woonden er meer dan 15.000 mensen. Het ligt op de top van een 322 m hoge kegelvormige heuvel en is een prachtig uitzichtpunt. Naast de burcht zijn en aantal mooie terrasjes gelegen. Uw fietstocht gaat door naar het nabijgelegen klooster van Agios Andreas, waar u in het religieus museum eeuwenoude fresco’s en iconen kunt bewonderen.
3e vakantiedag
Dagtocht 2 (41 km)
Uw eerste stop is bij het dorpje Mazarakata, waar u een complex van in rotsen uitgehakte graven (1100 v.Chr.) kunt bezichtigen. U volgt de slingerweg door het kleurrijke pittoreske dorpje Kourkoumelata tot aan het strand van Lassi. De kustweg leidt tot aan het centrale plein van Argostoli wat een aangename koffie- of lunchstop kan zijn. De route loopt verder naar de vuurtoren van Argostoli. Op de terugweg komt u langs Byrons Rock, de favoriete plek van de Britse dichter Lord Byron, die lange tijd op Kefalonia verbleef en die in de 19e eeuw meevocht in de strijd om Griekenland te bevrijden van de Turkse overheersing.
4e vakantiedag
Dagtocht 3 (49 km)
U volgt de korte route naar Argostoli. De kans is groot dat u in de ochtend schildpadden zult aantreffen bij de vissersboten aan de kade. Via de stenen Drapanos-brug doorkruist u het zuidelijke deel van de Baai van Argostoli, het natuurgebied Koutafos. U fietst vervolgens over een hoger gelegen galerijweg in noordelijke richting langs de baai. In het dorpje Farsa een leuke koffiestop met uitzicht over de baai. U fietst verder langs de westkust richting het bekendste strand van Kefalonia: Mirtos beach. Vanaf het hoger gelegen uitzichtpunt heeft u een adembenemend uitzicht op het strand en de turkoois blauwe zee. Vanaf Mirtos beach daalt u af naar Agia Efimia.
5e vakantiedag
Dagtocht 4 (24 km)
Na uw eerste overnachting in Agia Efimia fietst u in de omgeving en kunt u een bezoek brengen aan het ondergrondse Melissani meer. U daalt af in de grot en stapt daar in een gondel. De zon die door een grote opening in de grot schijnt, zorgt in het water voor een spectaculaire kleurenshow. De nabijgelegen druipsteengrotten van Drongarati zijn ook meer dan de moeite waard voor een bezoek.
6e vakantiedag
Vrije dag
Geniet op uw rustdag van de zee of rust uit op één van de terrasjes van Agia Efimia. De fanatieke fietsers kunnen vandaag een pittige dagtocht maken naar de noordelijk gelegen havenplaatsjes Assos en Fiskardo. De totaal afgelegde afstand bedraagt dan 60 km.
7e vakantiedag
Dagtocht 6 (21 km)
Na het ontbijt neemt u afscheid van uw verblijf in Agia Efimia. Uw koffer blijft achter in de afgesloten bagageruimte en u fietst met lichte bepakking naar Sami, vanwaar uw veerboot vertrekt naar Ithaka. Tegenover de aanlegplaats kunt u in een kiosk de kaartjes kopen. De veerboot vertrekt rond 08.15 en de overtocht duurt 1,5 uur. Aangekomen in haventje van Piso Aetos fietst u naar uw appartement in Vathi. U kunt de omgeving verkennen of genieten op één van de vele terrasjes aan het water.
8e vakantiedag
Dagtocht 7 (40 km)
De bestemming van uw eerste fietstocht op Ithaka is het Archeologisch museum in het dorpje Stavros. In dit 'Odysseus museum' worden vondsten tentoongesteld die wijzen op het bestaan van het 'kasteel van Odysseus' op Ithaka. In het nabijgelegen dorpje Pilikata zijn ruïnes te bezichtigen waarvan wordt gezegd dat op deze plek het mythische paleis van Odysseus stond. U fietst langs de westkust terug naar uw appartement in Vathi.
9e vakantiedag
Dagtocht 8 (52 km)
De tweede dagtocht op Ithaka fietst u via de oostelijke of westelijke route naar het vissersdorpje Kioni. Dit dorpje wordt door velen gezien als de mooiste plek van het eiland. Het authentieke vissersdorp is aan een prachtige baai gelegen, waar de boten in de haven rustig op het ritme van de golven dobberen. Het dorp heeft de officiële onderscheiding gekregen van ‘traditionele nederzetting’. In Kioni kunt u uitgebreid lunchen of zwemmen in de zee. Voor de route terug kunt u kiezen uit twee varianten: de westelijke route loopt over de berg van het eiland. De oost route volgt de glooiende oostkust.
10e vakantiedag
Dagtocht 9 (55 km)
Vroeg in de ochtend fietst u terug naar het haventje van Piso Aetos voor de veerboot naar Sami. Vanuit Sami volgt u de weg naar Agia Efimia en Mirtos beach om vervolgens de afslag naar het schiereiland te nemen. Lixouri is het centrale stadje op het schiereiland en wordt wel gezien als het 'tweede stadje' van Kefalonia. Hier zijn voldoende gezellige tavernes en terrasjes voor een pauze. Vanuit Lixouri neemt u de veerboot naar Argostoli. Deze vaart elk half uur. Vanuit Argostoli fietst u de korte route terug naar uw verblijf in Mousata. Uw koffers staan in uw appartement.
11e vakantiedag
Dagtocht 10 (35 km/65 km)
Vandaag fietst u in oostelijke richting naar Poros. Deze route is vrij gemakkelijk omdat u fietst over een panoramaweg met een mooi uitzicht richting buureiland Zakynthos. Bij het dorpje Pastra daalt u af naar de kust. U fietst door een gebied waar nog huizen te zien zijn van voor de grote aardbeving van 1953. Bij de kust aangekomen kunt u kiezen om de kust te volgen naar de stranden van het badplaatsje Skala, waar u ook de mozaïekvloeren van een voormalige Romeinse Villa kunt bezichtigen. De korte route brengt u naar het pittoreske vissersdorpje Katelios waar u een bezoek kunt brengen aan het schildpadden informatiecentrum.
12e vakantiedag
Transfer en terugvlucht
Wanneer u later op de dag vertrekt, kunt u nog een fietstocht maken of een strand bezoeken. U wordt door onze Fital medewerker naar het vliegveld gebracht.
Informatie huurfiets, hybride Fiets
Op Kefalonia maken we gebruik van Giant hybride fietsen (heren/dames). De Giant Aero RS2 is een complete fiets met een gewicht van slechts 13,6 kg. De fiets biedt standaard een prettige fietshouding, maar deze is gemakkelijk te wijzigen dankzij de verstelbare stuurpen. Door de 27 versnellingen is de Giant Aero RS2 zeer geschikt voor Kefalonia. De fiets is voorzien van krachtige remmen en LED-verlichting. Onze hybride fietsen beschikken over comfortabel Selle Royal zadels. Maakt u gebruik van een ander specifiek zadel, dan is het handig om deze van uw eigen fiets mee te nemen. U krijgt bij uw Giant fietstassen, een slot, een fietspompje en een reparatiekit.

Toeslag huurfiets € 95,- per fiets
Hybride huurfiets Kefalonia
Informatie huurfiets, e-bike
Een e-bike, beter bekend als elektrische fiets, is een gewone fiets, maar dan met accu en een aandrijfsysteem. Op Kefalonia maken wij gebruik van de T500 SL+ met extra lage instap (damesmodel) van het fietsenmerk Trek. Bij deze e-bike is de compacte accu op de bagagedrager geplaatst. De krachtige motor is verwerkt in het achterwiel. Via een kleine computer op het stuur kunt u de motor bedienen. U kunt zelf bepalen in welke mate u een duwtje in de rug wilt. Het bijzondere aan deze fietsen is dat al bij een geringe afdaling de accu zich zelf oplaat. Dit betekend dat u langer kunt fietsen met ondersteuning. Het stuur van de fiets kan in elke comfortabele positie worden afgesteld. Onze e-bikes beschikken over comfortabel gel-zadels.

Toeslag huurfiets € 175,- per fiets
E-bike huurfiets Kefalonia
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietsvakantie Kefalonia en Ithaka 12D
Kefalonia, Griekenland
G Meinen, Middelburg
23-09-2017
'Het was een fantastische vakantie. We hebben genoten van de prachtige natuur en de mooie appartementen. De fietsen (e-bikes) waren prima in orde en Ron, de vervanger van Guido, deed heel erg zijn best het ons super naar de zin te maken. Het fietsen was soms wel behoorlijk pittig. Zelfs de e-bike trok het af en toe niet meer. '
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ vliegticket Amsterdam - Kefalonia v.v.
♦ incl. 10kg handbagage
♦ luchthavenbelastingen
♦ transfer vliegveld – appartement v.v.
♦ transfers genoemd in de tekst
♦ 2 persoons appartement
♦ logies en ontbijt m.u.v. het verblijf op Ithaka
♦ fietsroutes
♦ bagagevervoer Mousata - Agia Efimia - Mousata
♦ Nederlandse begeleiding
♦ technische ondersteuning
♦ pechhulp voor de huurfietsen
♦ fietstassen
♦ bidon
♦ reisbescheiden per e-mail

♦ appartement alleen gebruik op aanvraag
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st.
♦ ruimbagage
♦ verzekering/borg huurfiets (ter plaatse te voldoen)
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Fietshuur
Huurfiets type hybride € 95,- per fiets
Huurfiets type e-bike € 175,- per fiets

Wat u moet weten m.b.t. uw vlucht(ticket):
Voor het meenemen van bagage wordt een toeslag berekend door de luchtvaartmaatschappijen:
koffer van 15 kg (retour) € 18 -56
koffer van 20 kg (retour) € 26- 70

U vliegt met Transavia of TUI veilig en comfortabel vanaf Amsterdam in ca. 3,5 uur naar Kefalonia.
Prijs van het vliegticket en ruimbagage is o.b.v. prijspeil november 2019. De luchtvaartmaatschappijen werken met flexibele prijzen, dit betekent wanneer het vliegtuig bijna vol is en/of u korter voor de vertrekdatum reserveert de prijs van het ticket duurder kan zijn. Het prijsverschil zal u bij reservering worden doorgegeven en als toeslag worden berekend.

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 25,00 voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
♦ vliegbelasting ca. € 8.- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X