15 dagen fietsreis Cycladen

Overzicht

verblijf in goede accommodaties inclusief bagageservice gps-tracks op aanvraag aankomst op zondag

Fietsreis Griekenland

Tijdens deze vernieuwde fietsreis maakt u kennis met een archipel van zonovergoten eilanden in de diepblauwe Egeïsche Zee.
De Cycladen zijn een archipel in de diepblauwe Egeïsche Zee. Deze fietsvakantie langs vier Cycladen-eilanden begint op het bosrijke Rhodos. Naxos en Paros zijn stil en groen met marmergroeves, mooie bergdorpen en goudgele stranden. Op Paros logeer je in het sfeervolle hoofdstadje en op Naxos aan een paradijselijk strand. Op Syros verrruil je witblauwe orthodoxe kapelletjes voor grijsrode rooms-katholieke kerken en hoog tegen de heuvels gebouwde stadjes. Je besluit de reis weer op Rhodos, in zijn hoofdstad vol werelderfgoed.

Fietsen op en varen langs de Cycladen, individueel

Rhodos

Programma van dag tot dag

Dag 1. Aankomst op Rhodos
Aankomst op Rhodos
Na aankomst op het vliegveld wordt u opgehaald naar uw hotel in Kalavarda gebracht. Het hotel ligt circa 1 km van het strand.
Rhodos
Dag 2. Rhodos
Apollona 48 km
Door een groen dal klimt u naar Salakos aan de voet van de groene bergrug Profitis Iilias. Daarna fietst u om deze bergrug heen over een panoramaweg door de dorpen Apollona en Platania. Eleousa is een voormalige Ilatiaanse nederzetting en niet ver buiten dit dorp ligt Fountoukli, de oudste byzantijnse kapel van Rhodos.
Dag 3. Fietstocht naar Rhodos-Stad,
Fietstocht naar Rhodos stad - 42 km, boot naar Syros *
Door het bosrijke binnenland van Rhodos fietst u naar dorpen als Maritsá en Pastída voor een koffiepauze op een aangenaam dorpsterras. Via sluiproutes rijdt u Rhodos-stad binnen waar een vijf markante zuilen wachten op een kleine fotosessie. Dan daalt u af naar de haven waar om 17 uur de boot naar Santorini vertrekt. Aan boord van de boot beschikt u over een luxe cabine (binnenhut).
Rhodos
Dag 4, Aankomst op Syros,
rondrit Chroussa 31 of 50 km
Deze dagtocht begint met spectaculaire uitzichten op Ermoupoli en Ano Syros.
Syros is een bijzonder eiland omdat het overwegend rooms-katholiek is en niet orthodox. Ook de bouwstijl van de hoofdstad Ermoupoli wijkt af van het blauwwitte van de Cycladen en is eerder grijsrood zoals Korfoe of Nafplio. Ermoupoli en de tweede stad Ano-Syros zijn gebouwd tegen steile heuvelflanken.
U klimt naar een van de mooiste dorpen in het binnenland, Chroussa. De kerk van Faneromeni ligt heel markant op een van de hoogste punten. Na de badplaats Kini keert u terug in Ermoupoli. U kunt de tocht uitbreiden met een retourrit naar het Noorden. Dit gebied is veel bergachtige dan het zuiden en er zijn indrukwekkende uitzichten op de buureilanden Mykonos en Tinos.
Dag 5, rustdag
Boot naar Paros
Vandaag vaart u van Syros naar Paros. Deze overtocht duurt circa 2,5 uur. Uw hotel ligt midden in het netwerk van steegjes van de hoofdplaats Parikia, tussen de witgepleisterde huizen en de kerkjes met blauwe koepels. De rest van deze dag is vrij.
Rhodos
Dag 6. Paros
rondrit Naousa en Lefkes, 41 of 51 km.
Vandaag staat de belangrijkste route van Paros op het programma. Die gaat eerst naar de Kolymvithres, markante rotsen met kleine zandstrandjes. Naoussa is de belangrijkste vissershaven van Paros. Via een vlakke route gaat het zuidwaarts naar Piso Livadi. Het slot van de route gaat door het binnenland. Hier ligt het mooie bergdorp Lefkes met prima taverna’s voor een heerlijke Griekse lunch.
Dag 7. Paros
Paros, rondrit Antiparos, 35 of 58 km
Deze fietstocht gaat naar het zuidwesten, naar het buureilandje Antiparos met z’n beroemde druipsteengrotten. Een kleine veerboot vaart elk half uur heen en weer tussen de haventjes van Pounta en Antiparos (vaartijd 10 minuten). U maakt een lus over het eiland, heen door de heuvels naar grot, terug langs de kust. Bij terugkeer op Paros kunt u desgewenst nog een lus fietsen naar Alykes in het zuiden.
Rhodos
Dag 8.
Boot naar Naxos, 10 km naar Agia Anna
De veerboot brengt je in minder dan een uur op Naxos. Een korte fietstocht voert u in de badplaats Agia Anna, waar u logeert in luxe studio's op een stil deel van een camping. Deze camping ligt direct aan zee met een heerlijk strand.
Dag 9. Boot naar Naxos, 10 km naar Agia Anna
Naxos, rondit Dimitra-tempel, 43 km
De tocht begint heel makkelijk door het vrijwel vlakke kustgebied. Dat een aantal wegen onverhard is, levert nauwelijks moeilijkheden op. Vanaf Agiassos fietst u geleidelijk omhoog het binnenland in, waar aan de voet van de berg Zas de prachtige opgravingen van de tempel van Dimitra liggen. Hierbij is ook een klein museum. Via mooie dorpen als Sangri en Vivlos keert u terug naar Agia Anna.
Rhodos
Dag 10
Naxos, Marmerrondrit, 60km
Vandaag fiets je de koninginnenrit op Naxos. Eerst fiets je door het Potamia-dal met drie prachtige dorpjes naar het hart van het eiland. Hier liggen op een plateau vol olijf- en fruitgaarden mooie dorpen, waarvan vooral Filoti met zijn mooie platanenplein tot de verbeelding spreekt. Een mooie geleidelijke klim langs de flanken van de Zas brengen je in Apíranthos, het hoogste punt tijdens deze reis. Op de terugweg kom je door het gebied waar al eeuwenlang het mooiste marmer van Griekenland wordt gedolven. De marmergroeves zijn indrukwekkend en ook heel mooi zijn de Kourosbeelden: deze zo goed als complete beelden zijn nooit op hun bestemming aangekomen en liggen nog in hun oude groeves.
Dag 11 Naxos
rustdag
Het goudgele strand van Agia Anna ligt er uitnodigend bij voor deze rustdag. Naar het mooie hoofdstadje van naxos is er een frequente busdienst tot laat in de avond vanuit Agia Anna. In het oude deel van de stad is een netwerk van steegjes aan de voet van de akropolis.
Rhodos
Dag 12 Naxos
Naxos, 26 km, boot naar Syros
In de ochtend fietst u dwars het eiland over via mooie dorpen als Vivlos, Melanes en Engares. De tocht eindigt aan de haven. Hier neemt u de boot naar Syros (indien er geen rechtstreekse boot is, vaart u via Mykonos of Tinos alwaar u overstapt op een boot naar Syros.
Dag 13
Syros, rondrit Galasos en Piskopi 35 km, boot naar Rhodos
De rondrit doet eerst de zuidkust aan en slingert dan door de binnenlanden naar de mooiste badplaats van Syros, Galasos. Op de terugweg bezoekt u twee prachtige dorpen, Danakos en Piskopio. De boot vertrekt pas rond 23.00. Op de veerboot overnacht u in een luxe cabine met eigen badkamer.
Rhodos
Dag 14
Rhodos-Stad, rustdag of stadswandeling
U kunt lekker uitslapen op de boot die rond 10.00 uur in Rhodos-Stad arriveert. Het hotel ligt vlakbij het middeleeuws centrum. Er is een prachtige stadswandeling beschikbaar die niet alleen alle highlights aandoet (uit de tijd van de Kruisvaarders, uit de Turkse en Italiaanse periode), maar ook langs onbekende plekjes in de volledig onder UNESCO-bescherming staande binnenstad.
Dag 15
Vertrek naar Nederland
Als uw vliegtuig pas s 'avonds vertrekt, dan is er vandaag nog een fietstocht naar Kalavarda. Deze slingert kriskras langs de westkust .U wordt vanuit Kalavarda (of bij een ochtendvlucht vanuit Rhodos-stad) naar het vliegveld gebracht.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

15 dagen fietsreis Cycladen
Rhodos, Griekenland
Corrie Hoek, Middelharnis
27-05-2018
'ben een ervaren fietser maar was heel blij dat ik voor deze reis een e-bike had gehuurd. De hitte alle dagen, 30+, maakt het klimmen zwaar. Onderweg prachtige stranden en mogelijkheid te zwemmen. Naxos is een pareltje!'
Jaap Muis, Houten
08-06-2017
'alles uitstekend geregeld alles klopte: bagage vervoer, fietsen, hotels. De fietsroutes waren
perfect beschreven. Mooie eilanden, zeer afwisselend, het was echt genieten.
Alleen Santorini minder geschikt om te fietsen,
erg zwaar en zeer hectisch, te veel verkeer. '
Coen Kouwenberg, Dongen
25-09-2016
'De fietsvakantie Cycladen biedt voor "elk wat wils". De vakantie biedt een toeristische trekpleister (Santorini); voor de fietser misschien iets minder geschikt, maar voor wat betreft uitzichten een absolute must. Naxos is daarop een oase van rust en bijzonder mooi wat betreft fietsmogelijkheden; de route van 99 km is voor de wat meer getrainde fietser, maar zeer de moeite waard. Paros is lanschappelijk en voor wat betreft plaatsjes bijzonder mooi, en het bezoek aan de druipsteengrotten op Antiparos was enigszins zwaar voor wat betreft route, maar ook zeker aanbevelenswaardig. Syros biedt een leuke afsluiting van de vakantie met een mooie stad, waarbij je een bezoek aan de oude "bovenstad" niet mag overslaan. De overige routes bieden hier een aantal leuke strandjes, waar je heerlijk kunt uitrusten. Alles bij elkaar een leuk pakket. De bootreizen zijn ons ditmaal prima bevallen; er wordt gereisd met langzame veerboten, waar ontspannen kan worden verbleven en niet bijzonder wordt gestresst bij het beladen. Kortom een leuke sportieve en ontspannen vakantie gehad.'
Jenny en John, Katwijk
09-06-2016
'De fietsvakantie is heel gevarieerd.
De hotels zijn erg verschillend, op Naxos een heel mooie bungalow, Maar op paros moesten wij even slikken, het leek wel een industrieterrein.
Wel erg aardige behulpzame mensen in het hotel.
Op Rhodos kregen wij een ander hotel, prima hotel, maar persoonlijk snap ik niet de keuze van dit hotel qua ligging.
Enorm druk, en even
Verder hotels de kust en de keur met het strand
Vlakbij en veel rustiger.
Al met al een prachtige vakantie gehad, met lekker weer, veel wind maar dat was heel lekker.
Mooie fietstochten echt klasse!
Ook de begeleiding van Bertus, Ben en Ineke
Is heel goed, vriendelijk en behulpzaam.
De fietsen waren echt super, daar waren wij erg blij mee.
Het enige min puntje vinden wij de ligging van sommige hotels, dat kan echt beter, en dan heb ik het alleen over de lokatie.


'
A.C. Voordouw, Haarlem
26-05-2016
'Mooie balans in verdeling over 5 eilanden; Rhodos (noord) en Santorini zijn mooi maar druk (voor fietsers) in verhouding met Naxos, Paros en Syros - de laatste 3 eilanden bieden meer rustige fietsroutes. Wel vervelend is het toenemend aantal quads, m.n. op de wegen van Naxos. In de 2 boekjes ontbreken overzichtskaarten van de eilanden (zelf kopen?), de routekaarten zijn soms vreemd geknipt en af en toe ontbreekt een route-aanwijzing; het A5 formaat boekje met ringbandje is niet handig - beter een losbladig systeem per route en een kaarthouder op het stuur.
Wij bedanken de goede en hulpvaardige begeleiding van de fietsverhuurder op Rhodos.'
C. de Rijk, Roermond
08-05-2016
'Bij aankomst op Rhodos kregen we te horen dat we daar twee nachten langer zouden verblijven in verband met een staking bij de boten. De leiding in Kalavarda, met name Bertus en Ineke, hebben ons alternatieve routes aangeboden en hebben heel erg goed hun best gedaan het ons naar de zin te maken. Geen moeite was hen te veel. Chapeau!
Fietsen op Rhodos en de Cycladen is een prachtige vakantie, niet gemakkelijk, maar wat een fantastische tochten door natuur en langs cultuur. Naxos heeft echt ons hart gestolen: prachtige natuur, vriendelijke mensen, heerlijk eten en drinken, goede tochten en bovenal het fantastische verblijf op de "camping" bij Petra.'
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

Vlucht Eindhoven - Rhodos v.v.
GPS-tracks op aanvraag
Boottransfer Rhodos - Syros, inclusief cabine
Boottransfer Syros - Rhodos, inclusief cabine
Reisbegeleiding
Bagagevervoer
Technische assistentie en materiaalservice
5 x ontbijt (ontbijt op nachtboot naar Rhodos niet inbegrepen)
Transfers luchthaven op Rhodos
Routebeschrijving per mail (uiterlijk 7 dagen voor vertrek) en geprinte versie ter plaatse

Wat u moet weten m.b.t. uw vlucht(ticket):

Voor het meenemen van ruimbagage wordt een toeslag berekend door de luchtvaartmaatschappijen:
Koffer van 15 kg (retour) € 18 tot 56
Koffer van 20 kg (retour) € 26 tot 70


Prijs van het vliegticket is o.b.v. prijspeil september 2017. De luchtvaartmaatschappijen werken met flexibele prijzen óók van ruimbagage, dit betekent wanneer het vliegtuig bijna vol is en/of u korter voor de vertrekdatum reserveert de prijs van het ticket duurder kan zijn. Het prijsverschil zal u bij reservering worden doorgegeven en als toeslag worden berekend.

exclusief

Overige boottickets rond € 45,-
Overige maaltijden en consumpties
Op Paros en Syros geen bagagetransfer. De hotels liggen vlakbij de boot resp. 350 en 200 meter.


Reserveringskosten

Per reservering geldt een toeslag van € 20,00 voor de reserveringskosten + € 2,50 Calamiteitenfonds.
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X