Fietsvakantie Via Verde naar Valencia

Overzicht

Verblijf in ***/**** hotels Incl. bagageservice Incl. toerfiets en gps Aankomst op maandag

Over de Via Verde Ojos Negros naar Valencia

Deze compleet verzorgde reis start en eindigt in Valencia-stad. Vanuit deze fietsvriendelijke stad brengen we u naar het bergachtige binnenland van Teruel, en fietst u in 5 dagen terug naar Valencia. De route volgt de voormalige spoorlijn van Ojos Negros richting de Middellandse Zee, over oude spoorbruggen en door tunnels, in een weids landschap van bergen, boomgaarden en kleine dorpjes.
Aan de hand van onze routebeschrijving (en/of GPS tracks) fietst u zelf van het ene naar het andere hotel of B&B. Elke dag vervoeren we uw bagage naar de volgende accommodatie. Aan het einde van de reis kunt u er voor kiezen om Valencia nog verder te verkennen.

Via Verde Valencia 7

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Heenvlucht en transfer
Na aankomst op de luchthaven in Valencia gaat u naar uw hotel, de transfer is exclusief kan wel geregeld worden bij boeking. U verblijft in het comfortabele ****Hotel Silken Puerta Valencia, op loopafstand van het park door de Turia rivierbedding en de 'Stad van de Kunst en Wetenschappen' met de futuristische gebouwen van Santiago Calatrava.
Via verde ada dita valencia
2e vakantiedag
Peracense - Teruel 55 km
Na het ontbijt brengen we u naar het starpunt van de fietstocht: niet ver van de mijn waar vroeger ijzererts uit de grond werd gehaald. Hier vertrok vroeger de trein richting de Middellandse Zee. De komende dagen volgt u dit 'spoorfietspad' over de Via Verde Ojos Negros. De bergen in deze omgeving zijn rood van kleur en hebben -door erosie- de meest bizarre vormen gekregen. U start bij het kasteel van Peracense, dat naadloos overgaat in de berg waarop het is gebouwd. Vanaf deze berg heeft u een schitterend uitzicht over de vallei waar u later gaat fietsen. U fietst eerst parallel aan de oude spoorlijn, over kleine weggetjes met nauwelijks verkeer, langs verlaten dorpjes die hoog uittorenen boven de omgeving. Na een lange afdaling met enorme vergezichten komt u op de hoogvlakte bij Santa Eulalia. Daar begint het autovrije deel van de route, over het huidige spoorfietspad. Bij Teruel gaat het pad geleidelijk bergop.

U overnacht in ***Hotel Mudayyan, in het centrum van de stad Teruel, pal naast het bekende plein 'Plaza Torico' met veel barretjes en restaurantjes.
Teruel heeft een aantal schitterende Moorse en modernistische (Jugendstil) bouwwerken.
Via verde dag 2 Cella estation
3e vakantiedag
Teruel – Sarrión 60 km
Vanuit Teruel voegt u opnieuw in op het spoorfietspad Via Verde en fietst u door de vallei van de Alfambra rivier naar ‘Puerto de Escandon’, het hoogste punt op de route, ruim 1200 meter boven zeeniveau. Over een afstand van ca. 15 kilometer gaat het pad geleidelijk bergop, maar het spoor is destijds zo vlak mogelijk aangelegd, omdat een trein niet steil bergop kan rijden. Er liggen talloze bruggen en tunnels om hoogteverschillen te compenseren. Bij Valdecebro verandert het landschap van vorm en kleur, het heeft veel weg van een cowboyfilm. Zelfs de arenden en gieren ontbreken niet, u kunt ze soms zien rondcirkelen. Het spoor is hier uitgesneden in smalle kloven, dwars door duinen van oranje klei, die fel afsteken tegen felgroene pijnboombossen. Onderweg kunt u nog stoppen voor een virtuele rondleiding en proeverij bij een 'drogerij' van traditionele Spaanse ham en wijn uit de streek. (15€ p.p.)
In de buurt van Sarrión fietst u door boomgaarden waar zwarte truffels worden gekweekt.

U overnacht in de buurt van het spectaculaire spoorviaduct van Albentosa, in B&B/truffelfarm La Casa de la Estación of *Hostal Los Maños in Venta del Aire.
Beide accommodaties hebben een prima restaurant, waar u terechtkunt voor het avondeten. (niet inbegrepen)
Via verde dag 3 Albentossa
4e vakantiedag
Sarrión – Navajas of Segorbe 60-65 km
Na de hoge brug over de Albentosa Canyon komt u op een hoogvlakte. U fietst hier nog steeds op 1000 meter boven zeeniveau.
Vanaf Barracas begint de langste afdaling van de route. U rolt bijna vanzelf bergaf, door een aantal lange tunnels en passert talloze verlaten stationnetjes. Bij vlagen ruikt u wilde tijm en rozemarijn. U kunt deze dag overnachten in het dorpje Navajas of het nabijgelegen Segorbe.In Navajas lieten rijke mensen uit Valencia rond 1900 hun buitenhuis bouwen. Er staan schitterende villa's.

Villa Pilar is er zo een; Een Bed & Breakfast in een statig pand uit 1910, met een enorme tuin en zonnige veranda. Het meubilair is nog grotendeels origineel. De badkamers bevinden zich buiten de kamer.
In de tuin is een barbecue, die ook door de gasten mag worden gebruikt. (€3 p.p. voor hout en schoonmaak) In een kloof net buiten het dorp stroomt het riviertje Palancia en stort een 30 meter hoge waterval naar beneden. Een mooie plek om in de namiddag nog even te gaan wandelen.

Alternatieve accommmodatie is het ***hotel Maria de Luna in Segorbe, een paar kilometer verderop.
Segorbe is een oude bisschoppstad met de nodige kerken, middeleeuwse steegjes en een acuaduct.

Via verde op brug Albentosa
5e vakantiedag
Navajas – Sagunto/Canet 60 km
Vandaag daalt u af verder af over het spoorfietspad, tot op de eindeloos groene vlakte bij de Middellandse Zee. Vanaf het einde van het spoorfietspad gaat de tocht via rustige wegen tot in Sagunto. Hier kunt u het enorme Romeinse kasteel en amfitheater bezoeken. De etappe eindigt iets verderop, pal aan de Middellandse Zee. Hier ligt de haven van Sagunto, waar vroeger de treinen met ijzererts werden.

U overnacht in het naburige badplaatsje Canet in ****hotel Els Arenals, ****hotel AGH, op een steenworp van de boulevard, duinen en het mooie zandstrand. Bij de boulevard zijn prima restaurantjes voor het avondeten.(voor eigen rekening). In Canet kunt u uw verblijf met een of meer dagen/nachten verlengen. Canet is een prima oord voor een rustig verblijf aan het strand. Het is er veel minder druk dan in Valencia.
Via verde station toras
6e vakantiedag
Canet - Valencia 45 km
Na het ontbijt fietst u langs de oude hoogoven - een industrieel monument- en sinaasappelboomgaarden richting Valencia. U kunt hier nog de route verlengen via 'El Marjal dels Moros', een beschermd natuurgebied. In het voor- en najaar strijken hier veel trekvogels neer in dit moeras met rietlanden, pal achter de kust. Daarna volgt u de 'Via Xurra’. Dit voormalig spoorlijntje liep dwars door de akkers en langs oude ‘barracas’ (typische boerderijtjes). Bij sommige boerderijtjes kunt u tegenwoordig eten of ‘Horchata’ proeven, een typisch drankje uit de streek. Daarna fietst u via de strandboulevard Valencia binnen. Fietsen is er makkelijk, want er zijn inmiddels veel fietspaden en de stad is zo plat als Nederland. Het mooiste fietspad loopt door de bedding van de Turia rivier, een stadspark van maar liefst 9 km lang. Tegen de avond eindigt het fietsarrangement en worden de fietsen opgehaald.
7e vakantiedag
Valencia
Vandaag kunt u op eigen gelegenheid Valencia verkennen.

Uw hotel ****Silken Valencia ligt op loopafstand van het Turia Park en de 'Stad van de Kunst en wetenschappen'. Binnen 10 minuten bent u vanuit het hotel met de bus in het centrum of bij het strand. U kunt ter plekke stadsfietsen huren en/of een fietstour boeken met een Nederlandse gids.
Via Verde winter albufera
8e vakantiedag
Transfer en terugvlucht
Op de laatste dag is er een transfer naar de luchthaven.
Of verlengt u uw reis met nog enkele (strand) dagen?
Fietsroute
De dagafstanden voor deze reis kunnen iets verschillen, al naar gelang van de beschikbare accommodaties en de gekozen variant voor de route. Op de laatste fietdsdag kunt u kiezen voor een korte of langere route.
Bij bijzondere weersomstandigheden kan de volgorde van het programma worden gewijzigd of een route worden ingekort.

FietsVliegvakantie► Spanje ► Via Verde ► 275 fietskms
Fietskaart met overzicht fietsroutes fietsvliegvakantie Via Verde
Informatie huurfietsen
De hybride fiets heeft 7 versnellingen.
De e-bike heeft 6 versnellingen.
Op aanvraag is er ook een handbike te huur.
Op aanvraag fiets aanhanger voor 1 tot 2 kinderen met een maximum gewicht van 40 kilo. Leeftijd voor de kinderen:18 maanden tot 5 jaar.
Op aanvraag kinderzitjes achter op de fiets voor kinderen vanaf 9 maanden. Voorwaarde is dat ze zelf hun hoofd recht kunnen houden.
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietsvakantie Via Verde naar Valencia
Valencia, Spanje
J. Snoeks, Haarlem
27-05-2019
'Een prachtige fietsvakantie, rustige fietspaden, muv de leuke schapen, constant genieten van kleuren en uitzicht. Bijzondere ervaring om van landklimaat naar zeeklimaat te fietsen.
1e B&B was top, een B&B iets minder, de overige accommodaties waren prima.
De begeleiding van Richard was voortreffelijk, niets is hem teveel. Een dikke tien. '
Reina Schol en Arie Lageweg , Oud-Beijerland en Willemstad
20-05-2019
'Wij hebben genoten. De hotels en b&b’s waren prima.De service van Richard is geweldig. Hij verdient een dikke 10!
Dag verlenging in Valencia is een aanrader'
Freek Ramaekers, Maastricht
13-05-2019
'Een hele mooie fietstocht met leuke overnachtingen.Voor een niet geoefende fietser is het parcours best pittig ondanks dat de weg grotendeels daalt. Wij hebben genoten van Spanje. '
Joep van Schaverbeke, Capelle a/d IJssel
22-04-2019
'Mooie route''s en hotels prima gekozen. Ieder hotel heeft zijn eigen charmes. Deze fietsvakantie is een aanrader.
De e-bike is redelijk.'
Houtenbos , Waarland
03-09-2018
' De via verde is een prachtige route en valentia een mooi stad waar genoeg te zien is. Wij hebben er van genoten '
Dhr/Mv Meeuwissen
16-05-2018
Net terug van de "Via Verde " nabij Valencia.

Wij hebben de afgelopen week de mooiste fietstocht gemaakt tot nu toe.
Een kleine 300 km fietsen in 5 dagen, prima verzorgd door Richard van Kruchten van Spainish in Valencia.
De fietsen waren prima e-bikes. Een uitgebreide routebeschrijving met bezienswaardigheden onderweg.
De eerste dag keurig met een busje afgezet bij het beginpunt, Ojos Negros, een goede instructie door Richard, die ons de eerste kilometers begeleide.
Je rijd door een steeds wisselend landschap via een oude spoorlijn die is omgebouwd tot een redelijk fietspad.
Bergen, dalen rotsen bruggen(tjes) tunnels, langs diepten, sinaasappelboomgaarden, bossen en dorpjes. Schitterende vergezichten.
Als je aan het einde van de etappe op je overnachtingsplek aankwam, 1x B&B en 4x hotel, was jou bagage reeds ter plekke. Prima overnachtingen!
Bij pech onderweg werd het binnen de kortste keren verholpen.

Deze fietstocht is een echte aanrader, ook voor 70-plussers die thuis ook nog steeds op de fiets stappen. Want het traject gaat gemiddeld iets bergafwaarts.

Een pluim op de hoed van Richard van Kruchten voor de goede en prettige organisatie van dit geheel.
Vanaf 895 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ vliegticket Amsterdam/Eindhoven* - Valencia v.v.
♦ incl. 10kg handbandbagage
♦ luchthavenbelastingen
♦ 2 persoonskamer met bad of douche en toilet
♦ overnachtingen op basis van logies en ontbijt in hotels of B&B's
♦ bagagevervoer tijdens 5 dagen
♦ gebruik toerfiets met fietstassen, helm en reparatiemateriaal
gedurende 5 dagen
♦ transfer van Valencia naar Peracense
♦ Nederlandse routebeschrijving en/of GPStracks
♦ gebruik toerfiets met fietstassen, helm en reparatiemateriaal gedurende 5 dagen
♦ ondersteuning in het Nederlands
♦ reisbescheiden per e-mail

(*) Op aanvraag ook vanaf andere luchthavens.

♦ 1 persoonskamer € 135,-
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ transfer luchthaven - hotel v.v. € 20-35,- per persoon
♦ ruimbagage
♦ verzekering/borg huurfiets (ter plaatse te voldoen)
♦ uitgaven van persoonlijke aard
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Fietshuur
Huurfiets type e-bike € 110,- per fiets

borg huurfietsen
€15 voor verzekering van de fiets
€50 borg als u wilt fietsen met GPS, deze krijgt u na afloop terug
€50 borg voor huurfiets
€150 borg voor e-bike

Onderbezettingskosten
Minimum deelname voor dit arrangement is 4 personen.
Bij minder dan 4 personen per datum geldt er een onderbezettingstoeslag van € 100,- p.p

Verlengen van uw vakantie
Extra nacht Valencia 2 persoonskamer logies/ontbijt € xx,- per persoon
Extra nacht Valencia 1 persoonskamer logies/ontbijt € xx,- per persoon

Wat u moet weten m.b.t. uw vlucht(ticket):

Voor het meenemen van ruimbagage wordt een toeslag berekend door de luchtvaartmaatschappijen:
Koffer van 15 kg (retour) € 18 tot 56
Koffer van 20 kg (retour) € 26 tot 70

De toeslag voor ruimbagage is afhankelijk van de route.

Prijs van het vliegticket is o.b.v. prijspeil november 2020. De luchtvaartmaatschappijen werken met flexibele prijzen óók van ruimbagage, dit betekent wanneer het vliegtuig bijna vol is en/of u korter voor de vertrekdatum reserveert de prijs van het ticket duurder kan zijn. Het prijsverschil zal u bij reservering worden doorgegeven en als toeslag worden berekend.

Op aanvraag ook vanaf andere luchthavens mogelijk.

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 20,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
♦ vliegbelasting ca. € 8.- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X