Fietsvakantie Donauradweg gemoedelijk

Overzicht

Circa 40 km fietsen per dag Verblijf in *** en **** hotels Inclusief bagageservice Dagelijks aankomst mogelijk

10 dagen De Donauradweg

“Na maanden van voorbereiding en een voorspoedige reis staan we onder een stralende zon aan het begin van onze fietstocht Passau-Wenen. We hebben gekozen voor de 10 dagen, dan kunnen we lekker genieten in ons eigen tempo over het mooiste fietspad van Europa. Wat de route betreft kiezen we nu voor de zuidoever. Die nog mooier blijkt dan verwacht.” We fietsen van hotel naar hotel deze liggen allemaal aan of direct bij de fietsroute. We hebben tijd om steden als Passau, Linz, Krems, Tulln en Wenen te bezoeken. Als we op de laatste dag Wenen binnen fietsen, is dit het hoogte- en tevens eindpunt van een geweldige fietstocht over de Donauradweg.


Fietsen over de Donauradweg met bezoek aan Passau, Linz, Krems, Tulln en Wenen

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Aankomst Passau
In Passau ontvangt u uw informatiepakket en eventueel uw huurfiets.
Passau
2e vakantiedag
Passau - Schlögen/Wesenufer/St. Agatha 43 km
Op de fiets door de Barokstad Passau met zijn Dom en het imposante kerkorgel. Via Engelhartszell met zijn fraaie kloosterkerk fietst u door de schitterende Donauschlinge.
U overnacht in Wesenufer of in St. Agatha.
Donauschlinge
3e vakantiedag
Schlögen - Linz 47/57 km
Na het ontbijt op de fiets langs de breder worden de Donau. Via Wilhering met zijn 1000-Engeltjeskerk en het klooster naar Eferding.
Van Ottensheim op de fiets of met de trein naar Linz (excl ca. € 6).
Fietsen over de Enns-fietsroute met hoogtepunten als Admont en Steyr
4e vakantiedag
Linz - Enns/ Mauthausen 38 km
Via St. Florian, waar u de abdij kunt bezichtigen, fietst u naar de oudste stad van Oostenrijk, Enns. Het kan zijn dat u in Mauthausen overnacht.
Langs de route
5e vakantiedag
Enns - Grein 44 km
Langs de romantische zuidoever van de Donau fietst u langs Slot Wallsee en door de Strudengau naar Grein. Een historisch stadje, met het slot Greinburg. U overnacht in Grein.
Uitzicht over de Donau
6e vakantiedag
Grein - Melk - Spitz 45 km
Langs de stroomversnelling bij St. Nikola fietst u naar Persenbeug. In de verte worden de contouren van het klooster van Melk al zichtbaar. Vanuit Melk per schip naar het bekende wijnstadje Spitz voor de overnachting. (16 km schip)
Melk
7e vakantiedag
Door de Wachau 42 km
Door de romantische Wachau fietst u door het wijndorpje Weissenkirchen, Dürnstein naar Krems tot aan Mautern. Terug over de zuidoever via Rossatz en Arnsdorf.
Voor uw overnachting steekt u per veer de Donau over naar Spitz.
Klooster van Melk
8e vakantiedag
Spitz - Tulln 45 km
Vanuit Spitz vaart u over de Donau naar Krems. Fietsend gaat u verder naar Tulln.
(20 km schip)
Varen over de Donau bij Linz tijdens fietsvakantie met groepsreis op een cruiseboot
9e vakantiedag
Tulln - Wenen 40 km
De laatste etappe. Door een prachtig landschap fietst u naar Wenen. Voor ’s avonds kunnen we u een bezoek aan de Staatsopera of een concert aanbevelen.
Slot Belvedere met tuin  Varen over de Donau bij tijdens fietsvakantie met groepsreis op een cruiseboot
10e vakantiedag
Retourtransfer of verlenging Wenen
Retourtransfer (excl. fiets) naar Passau vanaf uw hotel per bus (zaterdag & zondag) of van maandag t/m vrijdag per trein. Transport van uw eigen fiets per bus Wenen – Passau (exclusief verzekering) € 26,-.
Verlengen van uw vakantie
Verlengen van uw vakantie
Extra nacht Passau 2 persoonskamer logies/ontbijt € 52,50 per persoon
Extra nacht Passau 1 persoonskamer logies/ontbijt € 77,- per persoon

Extra nacht Wenen 2 persoonskamer logies/ontbijt € 90,- per persoon juli en augustus
Extra nacht Wenen 1 persoonskamer logies/ontbijt € 130,- per persoon juli en augustus

Extra nacht Wenen 2 persoonskamer logies/ontbijt € 67,50 per persoon resterende periode
Extra nacht Wenen 1 persoonskamer logies/ontbijt € 110,- per persoon resterende periode
Fietsroute
Fietsen over een goed bewegwijzerde bijna vlakke route en regelmatig langs de rivier.

Eigenvervoer ► Oostenrijk ► Donau ► 344/354 fietskms
Fietskaart met overzicht fietsroutes fietsvakantie 10 dagen DONAU
Informatie huurfietsen
U kunt op uw auto of met eigen vervoer uw eigen fiets meenemen, u kunt ook kiezen voor gemak en een huurfiets reserveren.

Tarieven huurfietsen:
Recreatieve fiets .. : € 78,- per fiets
E-bike ...................: € 180,- per fiets


Indien u een e-bike huurt, dient u deze aan het einde van uw reis in Wenen af te geven bij het afgiftepunt Wien Nussdorf (exacte locatie en openingstijden ontvangt u bij uw reisbescheiden). De borg voor de huurfiets wordt gereserveerd op uw creditcard.

U heeft altijd de beschikking over een goede kwaliteit fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.90 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

U heeft vrijwel altijd de keuze uit een recreatieve fiets of een E-bike. De keuze hiervoor kunt u tijdens de boeking aangeven.

Bij de reizen van Donau Touristik heeft u de beschikking over de volgende huurfiets:

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
Alle fietsen beschikken over een Selle-Royal of SQLab zadel
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90 m of kleiner dan 1.60 m raden wij u dit bij boeking door te geven.

E-bike van het merk KTM (lichtgewicht slechts 19 kilo) :
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 27 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Deze fietstypen op alle Donau Touristik bestemmingen m.u.v. Drau en Etsch waar gelijkwaardige types worden aangeboden.
WIJS OP REIS
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietsvakantie Donauradweg gemoedelijk
Donau, Oostenrijk
8.0(54 reviews)
Piet Hemminga, Rijnsburg
18-06-2019
'Het geboekte programma voldeed volledig aan de verwachtingen. Ieder hotel heeft zo zijn eigen charmes. De keuze voor half pension beviel prima: dagelijks keuze uit twee tot vier hoofdgerechten en zeker niet altijd Wiener schnitzel. Verder is de route langs de Donau uitstekend bewegwijzerd. Alleen bij omleidingen ook zelf goed uitkijken. '
anoniem
22-05-2019
'Prima route, voldoende tijd voor cultuur e.d. Dankbaar gebruik gemaakt van de tickets.'
Herman en Marijke Klinge, Krommenie
10-06-2018
'Een heerlijke fietsvakantie over goed begaanbare fietspaden. Het informatiepakket kregen we bij de hotelreceptie in Passau met de opdracht alles goed door te lezen. Dit vergde behoorlijk wat tijd en er was niemand om vragen te beantwoorden, in het hotel wist men niets. Het bezoek aan het prachtige Stift Sankt Florian zat in ons programma. Voor een bezoek aan Stift Melk ontbrak helaas de tijd. Toen we de drommen mensen uit bussen en cruiseschepen bij Melk naar boven zagen lopen waren we blij dat er voor Sankt Florian was gekozen. Door de extra overnachting in de Wachau hebben we aan beide zijden van de Donau al fietsend kunnen genieten van de wijngaarden en boomgaarden. Het voucherboekje van Donau Touristik was een leuke verrassing omdat er nergens in onze reisbescheiden melding van was gemaakt.
'
Ed Goverde, Rotterdam
12-08-2017
'De reis met bescheiden zit prima in elkaar, het boekje Donau-Radweg geeft een mooie beschrijving van routes, alternatieven en tips voor bezoekjes. Juist deze variant om de afstand Passau-Wenen in zeven dagen af te leggen, inclusief stukjes boot en trein, biedt voldoende ruimte/tijd om ook echt tijd te nemen voor bezichtigingen onderweg. Aan de kwaliteit van (service van) de hotels mag nog wel wat worden gesleuteld.'
Klaas en Wil Timmerman, Andijk
30-07-2017
'Met uitzondering van het hotel in Passau (dormito, onpersoonlijk en goedkope chique) leuke en prima hotels onderweg. We zijn in Grein gestoord ivm hitte en hartproblemen en we waren niet de enigen. Donau reizen had die dag 30 klanten gehad die opgaven. Dringend advies voor ouderen: reserveer een e Bike of breng er zelf een mee. '
Hans, Mijdrecht
07-08-2016
'Wij hebben genoten van de mooie tocht langs de Donau. Een echte aanrader om in rustig tempo de reis te maken. Gelegeneheid om dingen te bekijken.'
PG, Barendrecht
06-06-2016
'Erg leuke vakantie gehad. In het eerste hotel ontvingen wij al onze vouchers, inclusief die voor trein en boot. Netjes compleet. Van de ontvangen routebeschrijving had ik een andere voorstelling. Dit was geen omschrijving speciaal voor onze reis maar meer een algemeen boekwerkje over het fietsen langs de Donau met (niet al te duidelijke) kaartjes waarop de fietsroutes aan beide zijden van de Donau staan aangegeven. De bewegwijzering ter plaatse is goed geregeld zodat je zonder al te grote problemen je weg kunt vinden. We hadden goede hotels met een eenvoudige tot mooie kamer. De mooie kamers waren in de meerderheid en alle kamers waren schoon. Bij twee hotels was het eten (wij hadden half pension) onder de maat. De rest was allemaal eenvoudig maar goed met altijd keuze uit 2 voor- en hoofdgerechten. Het transport van de koffers verliep zonder problemen. Wij hadden twee extra nachten in Wenen bijgeboekt, een must vinden wij.
Netjes verscheen op tijd de bus in Wenen die ons, met onze fietsen, weer terugbracht naar Passau.'
B,Ebbers, Beltrum
20-08-2015
'Prima vacantie; goed geregeld.Prima Hotels
we zijn tevreden'
Moraal, Renkum
26-07-2015
'Alles prima geregeld qua hotels en vervoer bagage.'
Anita, Hilversum
09-06-2015
'Mijn moeder en ik hebben genoten van deze vakantie. De omgeving was zeer afwisselend en de route makkelijk te volgen. In de hotels werden wij gastvrij ontvangen en de bagage werd elke dag keurig naar het volgende hotel gebracht. Wij gaan zeker nog zo'n fietsvakantie doen!'
Jan Sligter, Stadskanaal
08-06-2015
'Prima organisatie'
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ 2 persoonskamer bad/douche en toilet
♦ logies en ontbijtbuffet
♦ info en routekaart
♦ bagagevervoer (incl. verzekering t.w.v. € 700)
♦ Donauvoordeelpas*, 1 per kamer
♦ boot- en treintrajecten volgens programma
♦ entree abdij St. Florian
♦ gebruik van fietstas (1 per persoon), ook bij eigen fietsen
♦ bustransfer Wenen - Passau (excl. fiets) op zaterdag en zondag
♦ treintransfer Wenen - Passau van maandag t/m vrijdag
♦ reisbescheiden per e-mail

Donau Extrapakket:
per persoon
1x koffie/thee en lekkernij in Café Casagrande in Ottensheim
1x entree historisch Stadtheater in Grein
1x entree "Garten Tulln"
1x wijnproeverij in Abdij Klosterneuburg


♦ 1 persoonskamer € 205,-
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ halfpension € 185,-
♦ toeristenbelasting circa € 3,- p.p.p.d.
♦ parkeerplaats (onbewaakt € 40,- per week, parkeergarage € 5,- per dag) ter plaatse te betalen, reserveren niet mogelijk.
♦ treintocht Ottensheim - Linz (dag 3) ca. € 6,- per persoon
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Verlengen van uw vakantie
Extra nacht Passau 2 persoonskamer logies/ontbijt € 52,50,- per persoon
Extra nacht Passau 1 persoonskamer logies/ontbijt € 75,- per persoon

Extra nacht Wenen 2 persoonskamer logies/ontbijt € 90,- per persoon juli en augustus
Extra nacht Wenen 1 persoonskamer logies/ontbijt € 130,- per persoon juli en augustus

Extra nacht Wenen 2 persoonskamer logies/ontbijt € 67,50 per persoon resterende periode
Extra nacht Wenen 1 persoonskamer logies/ontbijt € 110,- per persoon resterende periode

Fietshuur
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Tarieven huurfietsen:
Recreatieve fiets .. : € 78,- per fiets
E-bike ...................: € 180,- per fiets

Indien u een e-bike huurt, dient u deze aan het einde van uw reis in Wenen af te geven bij het afgiftepunt Wien Nussdorf (exacte locatie en openingstijden ontvangt u bij uw reisbescheiden). De borg voor de huurfiets wordt gereserveerd op uw creditcard.

Bijkomende kosten
♦ reserveringskosten € 25,- per reservering
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X