8 dagen Donauradweg (van Passau naar Wenen - klassiek)

Overzicht

dé klassieker onder de fietsroutes verblijf in *** en **** hotels inclusief bagageservice dagelijks aankomst mogelijk

8 dagen Donauradweg

De afgelopen jaren is het Donaufietspad tot één van de belangrijkste en mooiste lange afstandsfietsroutes in Europa gaan behoren. Tijdens deze fietsvakantie fietst u door prachtige plaatsen zoals Linz, Spitz en Wenen. Spitz is tevens het bekendste wijndorpje van de Wachau. Langs de Donau fietst u over nagenoeg vlakke fietspaden die goed en duidelijk bewegwijzerd zijn. En dan ligt daar in de verte Wenen…. Natuurlijk kunt u deze reis na afloop met één of meerdere nachten verlengen in Wenen of Passau. Het is evt. ook mogelijk om deze reis tussendoor te onrderbreken voor 1 of meerdere nachten. Informeer bij boeking over de mogelijkheden.

Uitzicht op St Nikola met rivier

Liever Vliegen naar Wenen?

Deze reis is ook geschikt om te vliegen naar Wenen, vandaar per transfer naar Passau en vervolgens terug te fietsen naar Wenen. Informeer bij boeking naar de mogelijkheden.

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Passau
In Passau ontvangt u uw informatiepakket en eventueel uw huurfiets. Uw auto parkeert u gratis op een onbewaakte parkeerplaats.
2e vakantiedag
Passau - Schlögen 43 km
Op de fiets door de Barokstad Passau met zijn Dom en het imposante kerkorgel. Via Engelhartszell met zijn fraaie kloosterkerk fietst u door de schitterende Donauschlinge, u overnacht in Schlögen.
pontje
3e vakantiedag
Schlögen - Linz 59 km
Via Wilhering met zijn 1000-Engeltjeskerk naar Linz met zijn bijzondere barokke marktplein. U hebt volop de tijd om deze schitterende stad de bezoeken.
4e vakantiedag
Linz - Ardagger/Grein 56 km
Vandaag fietst u naar Enns, het oudste stadje van Oostenrijk. Niets moet maar Enns mag u niet overslaan. Via Mauthausen naar Ardagger/Grein.
5e vakantiedag
Ardagger/Grein - Spitz/Arnsdorf 45 km / 16 km schip
Grein is een historisch stadje, met het slot Greinburg. Langs de stroomversnelling bij St. Nikola fietst u naar Persenbeug. In de verte worden de contouren van het klooster van Melk al zichtbaar. U fietst door naar Melk waar u per schip naar Spitz vaart voor de overnachting.
Pestzuil Linz
6e vakantiedag
Spitz/Weissenkirchen - Tulln 60 km
Door de romantische Wachau fietst u door het wijndorpje Weissenkirchen en verder via het pitoreske Dürnstein naar Krems. Over de Donaubrug naar Mautern en verder fietsend over de Donauradweg naar de bloemenstad Tülln.
7e vakantiedag
Tulln - Wenen 40 km
Het laatste fietstraject alweer. Wat gaat een fietsvakantie snel. Door een prachtig landschap fietst u naar Wenen voor uw overnachting. Voor ’s avonds kunnen we u een bezoek aan de Staatsoper of een concert aanbevelen.
Slot Belvedere met tuin
8e vakantiedag
Terugreis naar uw auto in Passau kan per bus, trein of Donaucruise (bij boeking opgeven). U kunt natuurlijk deze reis ook verlengen in Wenen, of verder fietsen naar Budapest. In dat geval, alvast veel plezier!
Retourtransfer 8e dag
Uw bustransfer (exclusief fiets) van Wenen naar Passau is bij de reissom inbegrepen. Ook mogelijk per trein. Toeslag € 6,- geen transfer naar het station. Transport van uw eigen fiets Wenen – Passau (exclusief verzekering) € 22,--
Relax-City break
Laat de conditie het (even) afweten? Zijn de weersomstandigheden te slecht om te fietsen of kunt u door een technisch probleem de fietsroute niet vervolgen? Fitál Vakanties biedt i.s.m. Donau Touristiek de mogelijkheid om uw vakantie gratis voor te zetten in Wenen. Tijdens uw vakantie kunt u op ieder moment aangeven dat u van deze gratis optie gebruik wilt maken. U meldt dit uiterlijk 15 uur van te voren bij de lokale agent of Fitál Vakanties en reist op eigen gelegenheid (en kosten) naar Wenen waar u de resterende dagen in een ****hotel in de omgeving van het centrum van Wenen overnacht.

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

8 dagen Donauradweg (van Passau naar Wenen - klassiek)
Donau (Oostenrijk), Oostenrijk
8.2(43 reviews)
Kruk, 's-Gravenzande
22-08-2017
'Prima hotels, goed geregeld met vervoer van bagage. Prachtige omgeving en dorpjes. En keurige transfer weer naar Passau!'
Anja van de Wiel, Venlo
25-07-2016
'Prima geregeld, alles klopte. Mooie hotels,heerlijk uitgebreid ontbijt en prima bagagetransport. Het schitterende weer erbij zorgde voor een perfecte vakantie.'
Maria Winkel, Houten
26-06-2015
'Het fietsen van Passau naar Wenen was een zéér aangename manier van vakantie vieren. De route is prima beschreven en de hotels zijn ronduit goed. Als je deze route fietst, is het wel aan te raden om bij te boeken in Wenen. Eén dag is gewoon te weinig voor zó''n stad. Wij vinden deze fietstocht een echte aanrader.
'
Irene Klaassens, Emmeloord
31-05-2015
'We hebben een fantastische fietsvakantie gehad.
Ook de stad Wenen was prima te fietsen.
De service onderweg was perfect, de koffers waren eerder in het volgende hotel dan wij.Ook de hotels waren prima.Dus een aanrader!'
Vanaf 399 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

2 persoonskamer met bad of douche en toilet
logies en ontbijt
Nederlandse info en routekaart
bagagevervoer (incl. verzekering t.w.v. € 700)
bootticket Melk - Spitz
gebruik van fietstas (1 per kamer) ook bij eigen fietsen
bustransfer Wenen - Passau (excl. fiets) t/m 30 september. Vanaf 1 oktober transfer per trein (excl. fiets)
onbewaakte parkeerplaats Passau

Reserveringskosten

Per reservering geldt een toeslag van € 20,00 voor de reserveringskosten + € 2,50 Calamiteitenfonds.

Meest bekeken vakanties

 h en m bij meer met fietsNieuw

10 dagen Jubileumreis Fietsbus Karinthië

Vertrekdata: 14 mei, 03 september
vanaf € 699 p.p. Bekijk meer info
Nieuw

5 dagen Fietscruise Langs de Moezel en Rijn

Vertrekdata: 29 juni
vanaf € 439 p.p. Bekijk meer info
Wolga op achtergrondNieuw

8 dagen All Inclusive Donau (Passau - Wenen) (autoreis)

Vertrekdata: 07 juli, 21 juli, 04 augustus
vanaf € 499 p.p. Bekijk meer info