6 dagen Zeeuwse Duinen & Deltawerken

Overzicht

verblijf in goede middenklasse hotels inclusief bagageservice inclusief toeristisch infopakket dagelijks aankomst mogelijk

6 dagen Zeeuwse Duinen & Deltawerken

Zonder de Deltawerken en de inspanningen van onze voorouders hadden ons waterrijke Zeeland, Zuid Holland en zelfs Brabant er heel anders uitgezien. Stap op de fiets voor een ontspannen fietsvakantie over Deltawerken, langs de kust en Vestingsteden als Brielle en Willemstad.

Klederdracht Zeeland

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Aankomst in uw hotel in Burgh Haamstede. U kunt bij dit hotel gratis parkeren.
2e vakantiedag
Burg Haamstede – Brielle 50 km
Naast heerlijke stranden, mooie natuur en culinaire hoogstandjes biedt Zeeland de vakantieganger nog iets bijzonders: de Deltawerken, een bijzonder Nederlands meesterwerk. De Deltawerken zijn een bezoek meer dan waard. Via de deltaconstructies de Grevelingendam en de Brouwersdam fietst u van het eiland Schouwen-Duiveland naar het eiland Goeree-Overflakkee. Eind van de middag fietst u over een derde Deltaconstructie: de Haringvlietdam. U bereikt Brielle, de vestingwallen en de vele monumenten maken van Brielle een pittoreske vestingstad. Achter alle monumenten gaat een belevenis schuil die het ontdekken waard is. Bovenop de prachtig gerestaureerde Catharijnetoren geniet u van een uitzicht op de historische stad, het platteland en het geïndustrialiseerde en geürbaniseerde gebied. Het is een zeldzaam samenspel van heden en verleden, een getuigenis van de wordingsgeschiedenis van de regio.
3e vakantiedag
Brielle - Willemstad 50 km
U start vandaag aan het Brielse Meer, een waterparadijs bij uitstek met een rijk vogelleven. Langs het riviertje "De Bernisse", met haar oevers van bossen, natuurgebieden en weilanden, bereikt u de zuidzijde van het eiland. U volgt de river "Het Spui", dit is een rivier met een verhaal, want door de Deltawerken is haar stroomrichting omgedraaid. De route brengt u verder naar de Hoekse Waard, dit veelzijdige eiland kent veel authentieke dorpjes, tal van rijksmonumenten, dijken en uitgestrekte polders. Via de Volkerakdam, het vijfde project van de Delta werken, bereikt u het gezellige plaatsje Willemstad.
4e vakantiedag
Willemstad - Zierikzee 48 km
Vanuit Willemstad fiets u over het eiland Goeree-Overflakkee naar Oude Tonge. U geniet van het magische landschap van uitgestrekte polders, golvende duinen en goudgele zandplaten. Via de brug over het Grevelingenmeer bereikt u het mosselstadje Bruinisse, gelegen op het eiland Schouwen-Duiveland. Dit stadje wordt "de poort van Zeeland" genoemd. Vlakbij Bruinisse ligt Jachthaven Bruinisse. Neem de tijd voor een wandeling door het havengebied of geniet van een kopje koffie op een van de vele terrasje die Bruinisse kent. U vervolgt de tocht door Schouwen-Duiveland. Het eiland staat bekend om zijn ruimte, rust en rijke natuur. U bereikt het historische stadje Zierikzee, gelegen aan de Oosterschelde. Zierikzee is de hoofdstad van Schouwen- Duiveland en heeft sinds 1971 een beschermd stadsgezicht. Ook staat deze stad bekend als monumentenstad. Voor een relatief kleine stad telt Zierikzee een groot aantal monumenten namelijk wel 568. Handel, nijverheid en visserij bracht de stad rijkdom, welvaart en schoonheid. Hierdoor had Zierikzee al in het begin van de 15e eeuw een belangwekkend silhouet met muren, poorten, kerken, toren en molens. De oude stadspoort geeft toegang tot de gezellige binnenstad met de vele winkeltjes en gezellige terrasjes. Een echt welkomstgevoel.
5e vakantiedag
Zierikzee - Burg Haamstede 56 km
Vandaag staat er weer een mooie route op het programma. Via de Zeelandbrug, eens de langste brug van Europa, bereikt u Noord-Beveland. Noord-Beveland is het kleinste eiland van Zeeland en heeft een unieke ligging tussen de Noordzee, de Oosterschelde en het Veerse Meer. Fietsend langs de Noord-Bevelandse akkers en authentieke Zeeuwse dorpjes lijkt het of de tijd heeft stilgestaan. Eenmaal terug op Schouwen-Duiveland geniet u van een prachtig duinlandschap met zandverstuivingen, valleien en duinweiden. Aan het einde van deze fietsdag bent u weer terug bij uw starthotel in Burgh Haamstede.
6e vakantiedag
Na het ontbijt is deze vakantie ten einde.

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

6 dagen Zeeuwse Duinen & Deltawerken
Zeeland, Nederland
W van kesteren, Ommen
04-07-2016
'Duidelijke routebeschrijving,prima hotels burgch Haamstede een topper.Overal goede ontvangst. Vooor herhaling vatbaar,'
Vanaf 459 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

2 persoonskamer met bad/douche en toilet
logies en ontbijt
parkeerplaats
bagagevervoer
toeristisch infopakket
route en kaartmateriaal

Reserveringskosten

Per reservering geldt een toeslag van € 20,00 voor de reserveringskosten + € 2,50 Calamiteitenfonds.

Meest bekeken vakanties

 h en m bij meer met fietsNieuw

10 dagen Jubileumreis Fietsbus Karinthië

Vertrekdata: 14 mei, 03 september
vanaf € 699 p.p. Bekijk meer info
Nieuw

5 dagen Fietscruise Langs de Moezel en Rijn

Vertrekdata: 29 juni
vanaf € 439 p.p. Bekijk meer info
Wolga op achtergrondNieuw

8 dagen All Inclusive Donau (Passau - Wenen) (autoreis)

Vertrekdata: 07 juli, 21 juli, 04 augustus
vanaf € 499 p.p. Bekijk meer info