6 dagen Rond het IJsselmeer rondje A (zonder afsluitdijk)

Overzicht

verblijf in *** en **** hotels ook andere startplaats mogelijk inclusief bagageservice dagelijks aankomst mogelijk

6 dagen Rond het IJsselmeer (A)

Wat is nou gewoner dan een rondje om het IJsselmeer? Het antwoord: bijna alles! Het IJsselmeer is veruit de mooiste ex-zee die bestaat. Met een wonderbaarlijke historie, dorpjes aan de borders die elke buitenlandse toerist doen verbazen en overal echt Hollandse gezelligheid. Sportief, avontuurlijk, comfortabel met veel luxe; het kan allemaal. Leeftijd speelt geen rol. Als er één reden is om een keer schaamteloos chauvinistisch te mogen zijn, dan heet die wel ‘het IJsselmeer’.

Lorenzsluizen

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Huizen – Volendam 55 km
Vanuit Huizen fietst u ( na afgifte van uw bagage voor 10.00 uur) via vestigingsstad Naarden, Muiden en Amsterdam naar Volendam. In Muiden kunt u het Muiderslot bezoeken waarna u verder fietst naar Amsterdam. Naast de grachten, bruggetjes en meer dan 800.000 fietsen valt er nog veel meer te ontdekken in de hoofdstad. Wat te denken van kunst, cultuur, winkelen of heerlijk genieten in een van de vele restaurants of cafés. Over de dijk gaat het verder naar Volendam. In het vissersdorp is de authentieke sfeer bewaard gebleven. Op de De Dijk van Volendam, met zijn vele snuffelwinkeltjes, restaurants en terrasjes, genieten dagelijks de vele toeristen van de unieke sfeer van Volendam.
Haven van Volendam
2e vakantiedag
Volendam – Enkhuizen 45 km
Deze heerlijke etappe leidt u naar de prachtige baai van Hoorn (Hoornse hop) langs het Markermeer. U fietst door mooie stadjes en dorpen zoals Edam en Hoorn, een charmante oude stad met veel gebouwen en huizen uit de Gouden Eeuw. Uw overnachting is vandaag in Enkhuizen, een prachtige oude stad met veel bezienswaardigheden. Onder andere de verdedigingstoren aan de haven en het centrum met de historische panden herinneren u nog aan de welvarende tijd van de VOC. Ook aan cultuur is er geen gebrek. In het Zuiderzee openluchtmuseum tonen ambachtslieden hun werk en krijg u een indruk van het leven aan zee. Het Flessenscheepjesmuseum, Visserijmuseum en het Enkhuizer Almanakmuseum zijn zeker een bezoek waard.
3e vakantiedag
Enkuizen – Rijs/Lemmer 35 km
In Enkhuizen kunt u het Zuiderzee openluchtmuseum bezoeken. Hier krijgt u een idee hoe mensen vroeger in de vissersdorpjes rond het IJsselmeer leefden. Vanaf daar neemt u de veerboot over het IJsselmeer. In ongeveer 1 ½ uur vaart u naar de mooie Friese stad Stavoren, tevens de oudste stad van Friesland. Langs de beboste, zacht glooiende kliffen van de IJsselmeerkust fiets naar Lemmer. Dit oude vissersdorp, met een sfeervol, maritiem centrum, wordt ook wel de “Poort van Friesland” genoemd omdat het vaarwater door Lemmer een drukke verbinding vormt tussen de Friese meren en het IJsselmeer. Uw overnachting is in Lemmer.
4e vakantiedag
Lemmer – Kampen 65 km
Vandaag fietst u langs meren en kanalen naar het Nationaal Park "De Weerribben". Door dit moerassig gebied fietst u via de kop van Overijssel door naar Blokzijl, een plaatsje dan in het verleden langs de oever van de Zuiderzee lag. Langs Nationaal Park de Wieden gaat u richting Zwartsluis, kruispunt van verschillende waterwegen. Per boot steekt u hier het Zwarte Water over naar de Hanzestad Kampen.
5e vakantiedag
Kampen – Harderwijk 45 km
Vanaf Kampen, met haar historische stadspoorten en stadskerken gaat het via het pittoreske Elburg door Veluws bos en hei verder naar het mooie en gezellige Harderwijk.
haven
6e vakantiedag
Harderwijk – Huizen 45 km
Deze laatste dag fietst u door het nationale landschap Arkemheen-Eemland, een van de twintig mooiste landschappen van Nederland. Grazende koeien, opvliegende grutto's en kieviten. Eindeloze vergezichten, gras, water en wolken Een gebied met een grote geschiedenis, ontstaan uit de strijd tegen het water. Via de oevers van de randmeren bereikt u Bunschoten-Spakenburg, waar u een traditioneel kostuum- en visserijmuseum kunt bezoeken.Vervolgens fietst u terug naar Huizen.

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

6 dagen Rond het IJsselmeer rondje A (zonder afsluitdijk)
IJsselmeer, Nederland
8.0(28 reviews)
fam. Slagman, Rijssen
03-07-2017
'Wij hebben een fantastische vakantie gehad. Daarbij heeft ook het mooie fietsweer aan bijgedragen. Organisatie was goed! Rondje IJsselmeer, zeker een aanrader.'
Ben, Vinkeveen
19-06-2017
'Deel van Nederland eens op een andere manier gezien, dan alleen maar vanaf de snelweg. Zeer mooie plekken geweest. Top week.'
F v Iersel, Tilburg
16-06-2017
'Goede routeaanduiding. Kwaliteit van de hotels van matig tot zeer goed. Niet altijd voldoende keuze bij diner, '
Cees voor den Dag, Werkendam
11-07-2016
'De afstand Giethoorn-Harderwijk is 82km en dit is te ver voor een fietser zonder ondersteuning.
Verder was alles prima geregeld en ook goede hotels!'
A.Bijl, Numansdorp
27-04-2016
'Goede volledige routebeschrijvingen.
De hotels met daarbij half pension waren prima. '
A. Kamerling, Middelburg
27-04-2016
'onze zondag route viel op zondag van Giethoorn naar Harderwijk door een zeer christelijke omgeving en was het dus niet eenvoudig om koffie of lunch te verkrijgen, verder alleen maar lof over deze vakantie. Het weer heeft niemand in de hand!'
Fien Arends, Siddeburen
31-08-2015
'Nederland is prachtig en divers. Tijdens het rondje Ijsselmeer komt de diversiteit uitstekend tot zijn recht. De hotels waren aangenaam en het eten goed. We hebben genoten, al had de zon wat vaker mogen schijnen, maar dat kan Fital niet regelen . . . '
A.M. Wouters, Rijen
17-08-2015
'Wij hebben genoten van de gehele fietsvakantie. We begonnen de eerste dag (55km) met regen maar de rest van de zes dagen was geweldig. Mooie route en zeer goede hotels (vooral de gerenoveerde hotels.)
Nederland is best mooi.'
Jos Janssen, Heel
08-08-2015
'In een woord geweldig !'
A. Goncalves, Amerongen
24-05-2015
'Wij vonden deze fietsvakantie heel plezierig.
Heel veel mooie landschappen.

De brugjes m.n. bij Giethoorn waren lastig voor wat oudere mensen als wij. Onze jongere reisgenoten hadden er geen moeite mee.'
Vanaf 425 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

2 persoonskamer met douche/bad en toilet
logies en ontbijt
bagagevervoer
toeristisch informatiepakket
routebeschrijving
kaartmateriaal
gratis parkeerplaats bij starthotel (start Huizen)

Reserveringskosten

Per reservering geldt een toeslag van € 20,00 voor de reserveringskosten + € 2,50 Calamiteitenfonds.

Ter plaatse te betalen

Toeristenbelasting ca.€ 2 per dag

Overtocht Enkhuizen-Stavoren ca. € 17

* Indien alleenreizend toeslag bagagevervoer € 15 per rit

Meest bekeken vakanties

 h en m bij meer met fietsNieuw

10 dagen Jubileumreis Fietsbus Karinthië

Vertrekdata: 14 mei, 03 september
vanaf € 699 p.p. Bekijk meer info
Nieuw

5 dagen Fietscruise Langs de Moezel en Rijn

Vertrekdata: 29 juni
vanaf € 439 p.p. Bekijk meer info
Wolga op achtergrondNieuw

8 dagen All Inclusive Donau (Passau - Wenen) (autoreis)

Vertrekdata: 07 juli, 21 juli, 04 augustus
vanaf € 499 p.p. Bekijk meer info