Het Pieterpad op de fiets

Overzicht

Vertrekdatum 28, 29 en 30 september Bagagevervoer Fietsknooppunten routes Fitál fietsbegeleiding

Fietsen over het Fietserspad van Pieterburen naar Maastricht

Het Pieterpad fietsen? Het Pieterpad is een begrip onder wandelaars. Het is de bekendste lange afstandswandeling van Noord naar Zuid Nederland. Maar voor iedereen die liever fietst, is er het Fietserspad een mooie oplossing om ditzelfde traject te kunnen fietsen van de Groningse Wadden bij Pieterburen naar Maastricht. Het Fietserspad volgt zo getrouw mogelijk de route van het Pieterpad. Geniet van al het moois wat Nederland u te bieden heeft. Weilanden, bossen, rivieren, kleine dorpjes, mooie steden, kastelen en musea er is zo veel te zien tijdens deze vakantie dat we het niet allemaal kunnen benoemen. Fietst u de ruim 555 km met ons mee?
Over uw bagage hoeft u zich geen zorgen te maken. De fietsbus rijdt de hele vakantie als bezemwagen met u mee en zorgt voor het bagagevervoer. U fietst van hotel naar hotel. De ***en ****hotels zijn zo gekozen dat ze dicht bij het Fietserspad liggen. Er is maar een enkele keer een korte transfer naar het hotel. En als u `s avonds bij het hotel komt staat het diner voor u klaar.

Tijdens deze reis is er fietsbegeleiding maar u fietst wel individueel en in uw eigen tempo.

“Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan,
rijen ondenkbaar ijle populieren, als hooge pluimen, aan den einder staan;
en in de geweldige ruimte verzonken de boerderijen verspreid door het land,
boomgroepen, dorpen, geknotte torens, kerken en olmen in een grootsch verband…… H. Marsman.

Start Pieterpad voor fietsers

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Pieterburen - Groningen 38 km
Via verschillende opstapplaatsen rijden we naar het beginpunt in Pieterburen. Bij de zeehondencrèche stapt u op de fiets. Maar voor u gaat fietsen bezoekt u wellicht het beroemde zeehondencentrum en ziet u hoe de medewerkers vol passie hun werk doen (excl.).
Na het bezoek fietst u de eerste kilometers door het Groningse landschap, door slaperige dorpjes, langs molens en dromerige koeien. Uw fietsdag eindigt aan de rand van Groningen zodat u nog tijd heeft om deze stad te verkennen of om te genieten op een terrasje. Uw bagage staat klaar in het Best Western hotel aan de rond van de stad.
Pieterpad Zeehonden crèche
2e vakantiedag
Groningen - Schoonoord 68 km
Na het ontbijt op de fiets om al snel de provincie Groningen in te wisselen voor Drenthe. U kunt u de boslucht opsnuiven, genieten van de heide of poseren bij een hunebed.
De fietstocht brengt u door het Balloërveld, waar nog een schaapskudde ronddwaalt met een herder. Een lunch in de vele brink dorpjes waar Drenthe bekend om staat, of een bankje ergens op een mooi plekje, dat is genieten!
Met de fietsbus heeft u een korte transfer van Schoonoord naar het nieuwe Fletcher hotel By Zoo in Emmen voor diner en overnachting. U kunt er ook voor kiezen om met de fiets naar het hotel te gaan, dan heeft ca. 20 km meer vandaag.
Drenthe Hunebed fietsen door Drenthe
3e vakantiedag
Emmen - Ommen 71 km
Nadat u uw koffer bij de fietsbus heeft afgegeven fietst u van Emmen verder door het Drentse landschap naar het vestingstadje Coevorden. Het stadje is ontstaan omstreeks 900 en heeft veel historische plekken. Na Coevorden fietst u de provincie Overijssel binnen. U fietst langs de Overijsselse Vecht, door prachtige historische plaatsjes en een afwisselend landschap.
Wat leuk is, is dat u op deze dag door de straat met de langste straatnaam van Nederland fietst, deze bevindt zich in Gramsbergen, maak van de straatnaam een selfie en stuur hem naar Fitál. Uw fietsdag eindigt bij Hotel Paping in Ommen waar een verrassingsdiner op u wacht.
Coevorden
4e vakantiedag
Ommen - Almen 67 km
Vandaag een schitterende fietsdag over de Sallandse heuvelrug, bekend van de prachtige heidevelden, bossen en boerderijen. Vervolgens fietst u langs de Holterberg, neem een pauze bij het hoogste punt en geniet van het uitzicht. Na dorpjes zoals Holten, met gezellige terrasjes, komt u langs de dikste eik van Nederland, uit 1647 bij Huis ter Wolde. U fietst over verschillende landgoederen bijvoorbeeld Ehzerwold. Met een korte transfer brengt de fietsbus u naar Deventer voor diner en overnachting.

fietskoopppunt
5e vakantiedag
Almen - Millingen a/d Rijn 73 km
De fietsbus brengt u terug naar waar u gisteren gestopt bent om verder te fietsen door de Achterhoek. Deze streek van Nederland staat bekend om zijn bossen, akkers en graslanden. Hier heeft u het gevoel echt ver weg te zijn! Als eerste komt u door Vorden, dit gezellige middeleeuwse plaatsje heeft maar liefst 8 kastelen, wat daardoor het enige dorpje in Nederland is met zoveel kastelen! U kunt de tijd nemen om het kasteel van Vorden te bezoeken (excl.). Daarna verder naar het gezellige Zelhem, neem de tijd op een terras in het centrum, of bij boerderij museum ‘Smedekinck’, voor een ijsje of een kopje koffie en laat u onderdompelen in het museum over het boerenleven van vroeger.
Na Zelhem zakt u langzaam zuidwaarts af en komt u door het Montferland, waar u een klein stukje door Duitsland fietst naar Lobith, de plaats waar de Rijn Nederland binnenkomt. Met de fietsveerpont (excl) steekt u de Rijn over en fietst u Millingen aan de Rijn binnen. De fietsbus (30 km) brengt u naar het van der Valk hotel in Cuijk voor diner en overnachting. U mag natuurlijk ook naar het hotel fietsen.


Kasteel Vorden
6e vakantiedag
Millingen aan de Rijn - Venray 62 km
De fietsbus brengt u terug naar Millingen aan de Rijn, daar stapt u op de fiets om nog een stukje door Duitsland langs Berg en Dal naar Groesbeek te fietsen. Hier kunt u het nationaal bevrijdingsmuseum te bezoeken over de bevrijding van 1944/1945 (excl.). Daarna verder op de fiets naar Afferden waar u het pontje ( excl) neemt naar de overkant en verder fietst naar Venray naar Hotel Asteria voor diner en overnachting.
schitterende uitzichten rondom Millingen
7e vakantiedag
Venray - Roermond 75 km
Vanaf het hotel fietst u langs de Maas door de uitgestrekte uiterwaarden naar de kasteelruïne 'Geijsteren". U blijft de Maas volgen naar Venlo. De plek waar de huidige stad zich bevindt is al vanaf de Romeinse tijd bewoond. Hier heeft men al vele opgravingen gedaan, die te bewonderen zijn in het fortmuseum, wat te bezoeken is. Of breng een bezoek aan de markt, en de gezellige straatjes met zijn winkels en restaurantjes.
Na Venlo fietst u verder weer Duitsland in, door het uitgestrekte Brachterwald, naar het Fletcher Landhotel Bosrijk bij Roermond.
Pieterpad etappe 19 t/m 22
8e vakantiedag
Roermond - Geleen 70 km
Na een lekker ontbijt fietst u als eerste langs kasteel Hillenraedt, wat nog bewoond wordt. Uw fietstocht gaat verder langs de molen van Verbeek, waar een trotse molenaar u graag een rondleiding geeft in de molen (excl.).
U fietst verder door het mooie groene Limburg, geniet van de rust en de ruimte om u heen. Sittard is de volgende stad op uw route. Hier heeft u de mogelijkheid om koffie te drinken of te shoppen en te genieten van de gezelligheid van deze stad. Het laatste stukje van de route brengt u naar Geleen, naar het Bastion hotel voor diner en overnachting. En natuurlijk staat uw bagage al klaar als u aankomst bij het hotel.
9e vakantiedag
Geleen - Maastricht 31 km
De laatste etappe van het Fietserspad brent u naar Maastricht. vandaag niet te veel km, zodat u tijd heeft om Maastricht te bezoeken. De dorpjes zoals Schin op Geul, Gulpen en Slenaken, waar u door heen fietst hebben de typische Limburgse sfeer. Langs de Geul fietst u Maastricht binnen en nadat u de Sint Servaasbrug over de Maas overgestoken heeft, fietst u omhoog de Sint Pietersberg op. Het eindpunt van de route is bij het uitzichtpunt over de enorme groeve op de Sint Pietersberg.
Daal daarna voldaan de ‘berg’ af naar het centrum en geniet van deze historische stad. Of maak een stadswandeling door Maastricht met een gids (excl.), die u prachtige verhalen weet te vertellen. U overnacht in het Novotel Maastricht zodat u 's avonds de stad nog in kunt gaan om deze fietsvakantie feestelijk af te sluiten.
Sint Pietersberg
10e vakantiedag
Terugreis
Vandaag de laatste dag van uw vakantie. Vertrek in de loop van de ochtend. De fietsbus brengt u weer terug naar uw opstapplaatsen.
Fietsroute
FietsBus ► Nederland ► Het Fietserspad ► 555/575 fietskms

Per dag krijgt u een kaart met de fietsknooppunten met in het kort de bezienswaardigheden aangegeven van die dag.

Er zijn GPS routes beschikbaar.

En mocht u op een dag de afstand niet halen dat is er altijd de fietsbus achter de hand. U kunt dan met de chauffeur afspreken of hij u ergens op kan halen.
Tip
Koop bij de fietsvakantiewinkel het boek Fietsen langs het Pieterpad geschreven door Ad Snelderwaard. Het geeft 250 km informatie over de route en de omgeving. Zo krijgt u een goed beeld waar u fietst en wat u onderweg allemaal tegenkomt.
Informatie huurfietsen
Hoe gaat u fietsen? Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?

Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij een Fietsgroepsvakantie gratis mee in de fietstrailer.
Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Type huurfiets
Voor het fietsseizoen 2021 kiest Fitál Vakanties voor nieuwe e-bikes van Dutch ID; een 100% handgemaakt stukje Nederlands vakmanschap.
U maakt gebruik van het model is de Wave+ N7
Accu : Bosch 500Wh
Motor : Bosch Active Plus 50Nm
Display : Purion LCD zijdisplay
Versnellingen : Nexus 7
Overbrenging : KMC Ketting
Remmen : Shimano MT400 hydraulische schijfremmen
Framematen : lage instap 48/53 cm

Tarieven huurfietsen
Recreatieve huurfiets* ....: vanaf € 12,50 per vakantiedag
E-bike huurfiets ..............: vanaf € 20,- per vakantiedag

* Beschikbaarheid herenmodel recreatieve huurfiets op aanvraag.
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.
Tip Installeer op uw mobiele telefoon de app :Reissapp BZ (beschikbaar voor Iphone en android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

Het Pieterpad op de fiets
Groningen, Nederland
Vanaf 995 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per TopClass fietsbus
♦ 2 pers. kamer met bad of douche en toilet
♦ halfpension
♦ fietsroutes
♦ fietsbegeleiding
♦ uw eigen fiets gratis mee
♦ reisbescheiden per e-mail

In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam, Garage Snelle Vliet touringcars (15.00 uur)
07.30 uur Nuland Hotel van der Valk (14.00 uur)
10.30 uur Groningen, Transferium Hoogkerk (16.30 uur)
De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

Het is ook mogelijk om op eigen gelegenheid naar Pieterburen te reizen en uw auto daar te parkeren op de openbare parkeerplaats. U wordt dan op de laatste dag met de fietsbus teruggebracht naar Pieterburen.

♦ 1 persoonskamer € 375
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 20,- voor de reserveringskosten
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X