Fietsvakantie Onbegrensd Fietsen naar Rome

Overzicht

Unieke fietsvakantie Alle etappes te koppelen Naar idee van Paul Benjaminse

Wie droomt er niet van? Fietsen naar Rome...

Vele wegen leiden naar Rome...

De fietsroute die wij hebben uitgestippeld begint in Basel. Via het dal van de Rijn door Zwitserland maken we de oversteek over de Alpen naar Italië en vanaf het Comomeer fietsen we via prachtige steden als Mantova, Modena, Florence, Siena en Orvieto door prachtige Italiaanse landschappen naar uw einddoel; de eeuwige stad Rome. We volgen tijdens deze reis de route van Paul Benjaminse de bekende uitgever die uit liefde voor het fietsen de mooiste fietsroutes van Europa in kaart heeft gebracht.

De Fietsroute vanaf Basel tot Rome is ca. 1450 km en richt zich op de sportieve fietser die van het landschap wil genieten en niet bang is voor een heuveltje. Het eerste deel vanaf Basel tot Thusis is vrij vlak en loopt grotendeels door het dal van de Rijn. Daarna maken wij de keus om met de beroemde Bernina Express van de Rhätische Bahn de Alpen te beklimmen en vanaf St. Moritz af te dalen naar Italië. Het eerste deel in Italië is vrij vlak na Florence zijn er wat meer hellingen te trotseren. U fietst voornamelijk over lokale binnenwegen en fietspaden, soms van matige kwaliteit maar in de regel wel verhard. Om aan deze reis deel te kunnen nemen dient u wel een geoefende fietser te zijn. Natuurlijk kunt u ook deelnemen aan deze reis met een e-bike (reisfiets).

In 3 etappes
U kunt ervoor kiezen om in één keer van Basel naar Rome (Comfortabel fietsen op uw eigen fiets; incl. fietsbegeleiding en fietsbus als bezemwagen

De heen- en terugreis worden uitgevoerd per comfortabele fietsbus. Deze zorgt dat uw fiets meereist naar Basel en wordt terugvervoerd vanaf Rome. Gedurende de gehele reis begeleidt deze fietsbus als bezemwagen het gezelschap.

Tevens is er fietsbegeleiding aanwezig op de reis voor uitleg over de route en om u met raad en daad terzijde te staan. Indien u op een andere plaats (Bergamo/Pisa) start of eerder eindigt (Bergamo/Pisa) dan is het vervoer van uw fiets in overleg. Uiteraard kunt u er zelf voor kiezen te vliegen of te treinen naar/van uw start/eindpunt. Het vervoer van uw fiets is dan in overleg. NB. Tijdens deze reis is het dragen van een fietshelm
verplicht.

Stel uw fietstocht zelf samen: u kunt deze fietsvakantie ook per 'losse' etappe reserveren informeer naar de mogelijkheden.

Vanaf Basel fietsen naar Rome tijdens de fietsvakantie Onbegrensd Fietsen naar Rome

Programma van dag tot dag

Dag 1 - Nederland – Weil am Rhein / Basel
Vanaf de opstapplaatsen comfortabel op weg naar uw overnachtingshotel in Basel/Weil am Rhein.
Onbegrensd Fietsen naar Rome - Basel|Fitál Vakantie
Dag 2 - Weil am Rhein – Waldshut
70 km
Uw fietstocht start in de Zwitserse stad Basel, dankzij de ligging op de grens met Frankrijk en Duitsland een gezellig drukke internationale stad aan de oever van de Rijn. Vanaf Basel tot aan de Bodensee volgt u de Rheinroute via kleinere weggetjes en fietspaden door het Rijndal. Om te eindigen aan de Duitse zijde in Waldshut Onderweg passeert u het historische Rheinfelden, Laufenburg met de fraaie gevels en langs de Duitse kant van de Rijn bereikt u het prachtig gelegen Waldhut.
Onbegrensd Fietsen naar Rome - Reisdag naar Zwitserland|Fitál Vakanties
Dag 3 - Waldshut – Frauenfeld
70 km
Vandaag fietsen we via Zwitserland eerst nog langs een liefelijk kronkelende Rijn tot het dal van de Thur en later de Sitter die we in oostelijke richting verder volgen. Een mooi en afwisselend landschap met prachtige uitzichten op de wijnvelden al merken we aan het fietsen dat we niet meer in de vlakte zijn.Maakt u nog een omweg om de beroemde watervallen van Schaffhausen te bezoeken? Of volgt u het dal van de Thur naar Frauenfeld?
Onbegrensd Fietsen naar Rome - watervallen van Schafhausen|Fitál Vakanties
Dag 4 - Frauenfeld – Sankt Margarethen
72 km
Via Bischofszell fiets u een stukje over de oude pelgrimsroute door een prachtig natuurgebied richting St. Gallen om na een klim beloond te worden met een afdaling naar de Bodensee met uitzicht op prachtige Alpenpanorama’s. Langs de zuidoever van de Bodensee fietst u via Rorschach, naar St. Margarethen aan de grens met Oostenrijk.
Onbegrensd Fietsen naar Rome - Bodensee|Fitál Vakanties
Dag 5 - Sankt Margarethen – Zizers
73 km
Door kleine stadjes en dorpen, een stukje Oostenrijk en Liechtenstein fietsen we langs de Rijn langzaam omhoog een steeds smaller dal in waar links en rechts de machtige bergen steeds hoger worden tot enige kilometers voor Chur waar wij de dag eindigen net buiten Zizers.
Onbegrensd Fietsen naar Rome - Waldhut|Fitál Vakanties
Dag 6 - Zizers - Chiavenna
Echt de bergen in en op. Heeft u goede benen dan heeft u de keuze om na Chur door te fietsen naar Thusis over de Polenweg, hoog boven de rivier. Maar wilt u wat meer comfort dan kunt u ook in Chur de trein al pakken naar St.Moritz. De Räthische Bahn volgens velen de mooiste spoorweg van Europa brengt u daar in twee uur door een adembenemend mooi landschap. Na de treinreis en kijken naar de wondere wereld van het mondaine St.Moritz volgt dan een spectaculaire afdaling waarbij u veel uw remmen zult gebruiken om niet te hard te gaan, maar ook om rond te kunnen kijken en te genieten van het Alpenlandschap.

Zizers – Chur /Thusis : 8 / 37 km
St. Moritz – Chiavenna: 50 km (afdalen)
Onbegrensd Fietsen naar Rome - Glacier Express |Fitál Vakanties
Dag 7 - Chiavenna – Menaggio/Bellagio
54 km (Comomeer)
Na alle spektakel van het hoog gebergte gaan we naar en langs het Como-meer en zijn we in eens in een totaal andere wereld, nog steeds omzoomt door hoge bergen maar nu in een “sub-tropische” omgeving.
Onbegrensd Fietsen naar Rome - Comomeer|Fitál Vakanties
Dag 8 - Bellagio – Bergamo
70 km
Brengt ons langs Lecco en de rivier de Adda naar de oude (industrie) en handelsstad Bergamo en laten we de Alpen definitief achter ons.
Onbegrensd Fietsen naar Rome - Bergamo|Fitál Vakanties
Etappe 2 : van Bergamo naar Florence
Van Bergamo naar Florence (in 7 dagen) gaat de tweede week door het oude cultuur landschap van Noord-Italië eerst over de puinhellingen naar het Oosten om dan de PO-vlakte te doorsteken en de Appenijnen te doorkruisen ter hoogte van Modena.
Dag 9 - Bergamo – Brescia
76 km
Na de rijke geschiedenis en prachtige gebouwen van Bergamo begint de route over een prachtig fietspad door een natuurgebied langs de Serio en daarna door het afwisselende landschap van meren langs uitlopers van het alpenmassief naar Brescia.
Dag 10 - Brescia – Mantova
87 km
Van Brescia naar Descanzano aan het Gardameer om pas van daar naar het zuiden af te buigen en de wijdheid van de Po-vlakte op te zoeken. Het is gewoon veel mooier om eerst tegen de heuvels aan naar het Oosten te reizen dan meteen de Po-vlakte in te duiken. Bovendien komen we zo langs de oude en prachtig gelegen vestingstad Mantova.
Dag 11 - Mantova – Sorbara
77 km
Een dag fietsen over hoge dijken door het indrukwekkend polderlandschap van de PO-vlakte en de PO over te steken waar hij prachtig breed is, op weg naar de Apennijnen, waarvan de contouren aan het einde van de dag aan de horizon duidelijk zichtbaar zijn.
Dag 12 - Sorbara – Guiglia
54 km ( via Modena en eerste klim)
Onderlangs de Apennijnen liggen verschijnende bekende steden waaronder Modena bekend van dure sportauto’s en lekker eten. Uiteraard kijken we rond en gaan dwars door deze mooie oude stad om vervolgens een aanloopje te nemen om de eerste klim de Apennijnen in te eindigen in Guiglia in Hotel La Laterna (bijna een pelgrimsoord voor Onbegrensde Fietsers).
Dag 13 - Guiglia – Pracchia
71 km (klimmen-dalen-klimmen)
Vandaag gaan we door de Appenijnen een mooie en groen enigszins onder gewaardeerd gebergte dat een echte fysieke scheiding is tussen het rijke industriële Noord-Italië en het landschappelijke rijke midden Italië. Dit stuk van de route is al vanaf de eerste uitgave zo’n 30 jaar geleden, de route die Onbegernsde Fietsers naar Rome hebben gefietst zonder varianten tot aan Pracchia. Simpel weg omdat we nog geen betere en mooiere fietsbare route door dit deel van Italië hebben gevonden.
Dag 14 - Pracchia – Lucca
65 km
Een lastige keuze gaan we meteen naar Pisa of eerst naar Florence een laatste klim alvorens af te dalen naar het dal van de Arno. We hebben er over na gedacht, we gaan voor een lange afdaling naar Lucca om vanaf daar nog ruim 20 km door te fietsen tot aan de oevers van de Arno in Pisa. Gelukkig is de volgende dag een rust dag die per trein een bezoek aan Florence mogelijk maakt.
Dag 15 - Lucca – Florence of rustdag in Lucca
Rustdag.
Geeft u de benen een dag rust of bezoekt u Florence per trein (excl.).
Deel 3: Van Lucca naar Rome in 7 dagen (500 km)
Of het nu onderdeel is van een tweeweekse, drieweekse of alleen deze week fietsen. Het einddoel Rome komt steeds dichterbij. Toscane is heuvelachtig en daardoor soms pittig fietsen, maar de beloning is een afwisselend landschap, oude steden en een prachtige aankomst in Rome over een vrij liggend fietspad tot in het centrum van de eeuwige stad.
Dag 16 Lucca – Casciane Terme
78 km
Een rustige fietsdag langs de rivier naar de schevetoren van Pisa nog even land inwaarts stroom opwaarts langs de Arno, maar dan gaan we de vlakte uit en beginnen we de Toscaanse heuvels in te gaan. Eerst nog rustig naar Casciane Terme.
Dag 17 Casciane Terme - Volterra
40 km
Uw fietsdag begint rustig Casciana Terme uit is het nog rustig aan stil aan omhoog naar Volterra. De laatste 5 km bestaat uit een stevige klim waar u alle tijd voor heeft, wat boven is uw rustplaats in het bijzonder mooie en rijk aan historie zijnde, zeer oude vestingstadje Volterra.
Dag 18 Volterra - San Gimignano - Siena
73 km
Deze etappe geniet u volop van het prachtige glooiende en kleurrijke Toscaanse heuvelland eerst naar San Gimignano het beroemde Toscaanse stadje met zijn veertien torens en de mooie schilderachtige straten en pleinen. U fietst verder via Poggibonsi een mooie route naar Siena over grotendeels vrij liggend fietspad en rustige landwegen.
Dag 19 Siena – Valiano
66 km
Door Le Crete naar de Valdichiana. Het landschap is hier uitzonderlijk leeg en weids en bestaat vooral uit akkerland dat in ieder seizoen andere verrassende kleuren aanneemt. U fietst via Asciano, langs Signalunga naar Valiano dat op de oostelijke helling van het dal van Chiana ligt
Dag 20 Valiano - Orvieto
72 km
We vervolgen ons pad langs waterlopen en meertjes via de fietsroute naar Chiusi Scalo. Het landschap verandert en oogt steeds zuidelijker. Een klein stukje door Umbrie brengt ons in Orvieto Scalo. Wij gaan naar boven naar de prachtige historische bovenstad op een tufsteen-plateau, Orvieto.
Dag 21 Orvieto - Soriano nel Cimino
56 km
We verlaten Umbrië en gaan de regio van het einddoel van deze fietsreis in, Lazio. Rome staat steeds vaker op de borden en de prachtige oude dorpen en stadjes liggen niet meer op de heuveltoppen maar op de randen van uitgebluste vulkanen. De etappe eindigt in het schilderachtig plaatsje Soriano nel Cimino
Dag 22 Soriano nel Cimino – Rome
100 km
Langs Vignanello en Caprarola door het oude vulkaan landschap dat soms een gemene klim oplevert maar vanaf Caprarola slingert de weg naar Nepi. Vanaf Nepi gaan we via Calcatta, Formello en Santa Cornelia om daar af te dalen naar Prima Porta. Na Prima Porta komt u aan op een fietspad langs de Tiber dat u ca. 15 km volgt tot in het hart van Rome, de Piazza San Pietro. De laatste kilometer fietst u langs de imposante muren van Vaticaanstad. Overnachting in de omgeving van de Engelenburcht.
Dag 24/25 Terugreis of verlenging van uw vakantie?
Vandaag vertrekt de touringcar met de fietstrailer weer terug naar Nederland. Uiteraard kunt u mee terugreizen. De reis wordt uitgevoerd in 2 dagen met een overnachting in Zwitserland.
U kunt er ook voor kiezen om uw verblijf in Rome met één of meerdere nachten te verlengen en terug te vliegen. Wij regelen dit graag voor u. Informeer bij boeking.
Informatie huurfietsen
Hoe gaat u fietsen?
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?

Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij de FietsBus vakanties gratis mee in de fietstrailer.
Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.

Tarieven huurfietsen voor FietsBusvakanties:
Recreatieve huurfiets* ....: vanaf € 12,50 per vakantiedag (b
E-bike huurfiets ..............: vanaf € 20,- per vakantiedag

* Beschikbaarheid herenmodel recreatieve huurfiets op aanvraag.
Overzicht huurfietsen van Fitál Vakanties
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietsvakantie Onbegrensd Fietsen naar Rome
Italië, Italië
A Hoegee van Dijk, IJsselstein
29-04-2019
'Een fietsreis die langere tijd op onze wensen lijst stond, hebben we nu kunnen maken.We houden vele mooie herinneringen aan deze reis over.'
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

Reis per Top Class fietsbus
Verblijf in een 2 persoonskamer met douche en toilet
Halfpension (ontbijt en diner)
Nederlandstalig fietsrouteboek geschreven door Paul Benjaminse
Bagagevervoer
Fietsbegeleiding
Bezemwagen voor pech onderweg
Uw eigen fiets gratis mee

Extra te reserveren ( prijs per persoon)

Retourvlucht vanaf Bergamo/Milaan v.a. € 100 p.p.
Retourvlucht vanaf Pisa v.a. € 100
Retourvlucht vanaf Rome v.a. € 100 p.p.
Chur – St. Moritz met Bernina Express € 50 p.p.

♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Fietshuur
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij de FietsBus en FietsCruise gratis mee in de fietstrailer. Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.
Tarieven huurfietsen voor FietsBus- en FietsCruisevakanties:
Recreatieve fiets ..: vanaf € 10,- per vakantiedag (periode juni - september € 11,50 per vakantiedag)
E-bike ....................: vanaf € 15,- per vakantiedag (periode juni - september € 19.50 per vakantiedag)

Reserveringskosten

Per reservering geldt een toeslag van € 20,00 voor de reserveringskosten + € 2,50
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X