Fietscruise Passau Budapest

Overzicht

****Luxe ms Primadonna Al jaren een topper! Budapest en Bratislava Inclusief recreatieve huurfiets

Fietsen en varen langs de Donau

Het Donaufietspad is niet zonder reden één van de bekendste en meest geliefde fietsroutes van Europa. Heerlijk fietsen over de uitstekend bewegwijzerde fietspaden. Tijdens deze fiets- en vaarvakanties komt u een grote verscheidenheid aan landschappen en historische bezienswaardigheden tegen. Stille natuurrijke dalen, lieflijke dorpjes en wereldsteden liggen op uw route. Passau, Wenen, Bratislava en Budapest zijn de uithangborden van deze fietsvakantie.

Wereldsteden als Passau, Wenen, Bratislava en Budapest liggen op uw route, tijdens de Fietscruise Passau Budapest

Programma van dag tot dag

Donderdag
Heenreis
Met de fietsbus comfortabel naar Zuid-Duitsland voor een overnachting.
Primadonna op de Donau bij Hainburg
Vrijdag
Passau
Na het ontbijt naar Passau. Deze driestromen stad is een bezoek meer dan waard. Neem de tijd om de imposante dom met zijn wereldberoemde orgel te bezoeken. Om ca. 16.00 uur verwacht de bemanning u aan boord voor een welkomstsnack. Tijdens het diner vaart het schip richting de prachtige Donau Schlinge.
Zaterdag
Melk - Krems 37 km
Door de schitterende Wachauer wijngaarden fietst u langs de wijndorpjes Spitz en Weissenkirchen naar het schilderachtige Dürnstein, een pareltje aan de Donau. De Primadonna wacht op u bij Krems.

donau passau- wenen melk fietser
Zondag
Bratislava- Schloss Hof - Bratislava 38 km
Bezoekt u zelf de stad of neemt u deel aan de rondleiding door de oude stad van Bratislava. Op de fiets van Bratislavia naar Devin, waar het nationaal monument van Slowakije staat. Over de nieuwe imposante fietsbrug naar het in Oostenrijk gelegen pronkkasteel Schlosshof, gebouwd voor keizerin Maria Theresia. Het schip vaart ’s avonds richting Budapest.
Bratislava
Maandag
Budapest - Margaretheninsel 22 km
“s morgens is er een stadsrondrit door Budapest van ca. 3 uur deze eindigt in het centrum. U ziet o.a. het Vissersbastion, de Matthiaskirche en de Heldenplatz. In de middag heeft u de tijd om Budapest verder te bekijken of u fietst een rondrit over het autovrije Margaretheninsel. s’ Avonds vaart u naar Esztergom
Dinsdag
Esztergom - Komarno 57 km
Neemt u 's morgens eerst deel aan een rondleiding door de Kathedraal van Esztergom (excl.) met het grootste olieverfschilderij aan een stuk ter wereld. Over autovrije dam-wegen deels direct langs de Donau fietst u via Sturovo naar Komarno met het Europa-plein.
Woensdag
Wenen 33 km
Wenen is een van de meest fietsvriendelijke steden van Europa. U fietst vanaf het schip zo via fietspaden naar de historische binnenstad van Wenen. Waar u kunt deelnemen aan een begeleide fietstour of op eigen gelegenheid de stad kunt
Tuin van paleis Schönbrunn
Donderdag
Grein - Linz 56 km
Vanmorgen kunt u eerst een concert bijwonen op de Greinburg voor u aan uw fietstocht begint. Vervolgens langs het Donaufietspad langs Grein en slot Dornach naar de Abdei Baumgartenbergen Enns het oudste stadje van Oostenrijk naar Linz waar u uw huurfiets inlevert.
Enns
Vrijdag
Ontscheping en terugreis
In Passau is na het ontbijt ontschepen, met de fietsbus naar Nederland waar u laat in de avond aankomt.
Fietsroute
De fietstochten zijn ca. 40 – 50 km. per dag, zowel voor uw eigen hybride fiets als e-bike geschikt! Uw fiets kan mee aan boord.

Fietscruise ► Oostenrijk/ Hongarije ► Donau ► 240 fietskms
Niet-fietsers
Deze cruises zijn vanwege de afmeerlocaties ook geschikt voor niet fietsers.
Nautische redenen
Om nautische redenen kan het voorkomen dat (zonder opgave vooraf) er eventueel noodzakelijke wijzigingen in het vaarprogramma zijn. Bijvoorbeeld te lage of hoge waterstand in de Donau of onverwachte stremmingen bij sluizen. Dit geeft geen recht op enige restitutie.

Informatie huurfietsen
De huurfiets is inclusief, voor een e-bike betaald u € 160 per fiets.

U heeft altijd de beschikking over een goede kwaliteit fiets met 7 of 21 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.90 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

U heeft vrijwel altijd de keuze uit een recreatieve fiets of een E-bike. De keuze hiervoor kunt u tijdens de boeking aangeven.

Bij de reizen van Donau Touristik heeft u de beschikking over de volgende huurfiets:

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
Alle fietsen beschikken over een Selle-Royal of SQLab zadel
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90 m of kleiner dan 1.60 m raden wij u dit bij boeking door te geven.

E-bike van het merk KTM (lichtgewicht slechts 19 kilo) :
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70 km en 27 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70 km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

De huurfietsen worden op de 2e vakantiedag aan boord uitgereikt en afgesteld op uw lichaamslengte.
NB: Voor de huurfietsen type e-bike dient ter plaatse een borg te worden betaald van € 180,-. De borg (alleen mogelijk met een creditcard) ontvangt u weer terug bij het inleveren van de fiets. Bij uitgifte ontvangt u een formulier met daarop de voorwaarden.
Erratum
Op (Fiets-)Cruisevakanties zijn de aanvullende algemene voorwaarden van Fitál Vakanties van toepassing. Dit heeft betrekking op de aanbetaling en eventuele annulering van uw vakantie.

Klik voor meer informatie naar: Aanvullende voorwaarden.
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

****Ms Primadonna

De MS Primadonna is het tweede grootste cruiseschip op de Donau. De Primadonna is gebouwd in 1998 i

Ms Primadonna
Bekijk hotel

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietscruise Passau Budapest
Donau, Oostenrijk
Jeanne de Bonth, Oss
15-08-2019
'Mooie fietspaden langs Donau en super accommodatie op Prima Donna. Heerlijk gegeten en fijne reisleidster.'
Dineke Dikmans, Eersel
01-08-2019
'We hebben deze reis van Fital voor de eerste keer gedaan en het zal zeker niet de laatste keer zijn dat we bij Fital een reis boeken. De fietsreis met de Prima Donna was geweldig, het leek voor ons wel een sprookje! !!! Alles was erg goed geregeld en het eten was culinair. De fietsroutes waren prima en we hebben mooie routes gehad.Onze reisleidster Barbara was geweldig en ook dankzij haar was deze reis fantastisch. De steden die we bezocht hebben waren prachtig. Dit is een reis geweest die we nooit meer vergeten, en zeker bij familie en vrienden aanbevolen wordt.'
A.v.d. Heijden, Uden
18-07-2019
'Interessante reis met voldoende mogelijkheden om te fietsen al of niet in combinatie met excursies. Jammer dat het weer niet meewerkte. Ik denk dat ik een volgende keer een reis zou kiezen vroeger/later in het jaar. Over het personeel op de Primadonna en de begeleiding van Barbara alleen maar lof ondanks het feit dat Barbara in haar uitleg over de te fietsen routes soms wel eens chaotisch kan zijn.
Het ontbijt, de lunch(pakketten) en het diner waren zeer goed verzorgd en voor iedereen voldoende keus (ook voor vegetariërs).
Kortom een vakantie waarover wij zeer te spreken zijn en die we bij onze vrienden zullen aanbevelen.'
Ad en Jannie Goedegebure, Goes
18-07-2019
'Wij hebben deze reis als een bijzondere beleving ervaren, begeleiding, planning aan boord eten, onderhoud v/d hutten enz. alles een 10.'
van Houwelingen, Hardinxv.Giessendam.
18-07-2019
'Onze eerste fietsvakantie, het was een geweldige ervaring om te varen en te fietsen.
onze reisleidster Barbara (Barbadonna)was voor ons als een Barbamamma!

'
Genee, Velp
16-05-2019
'Boedapest hebben wij als hoogtepunt beleefd, zowel de aankomst in de avond , sprookjesachtig verlicht, kippenvel moment, als de dag met openbaar vervoer en de fietstocht .
Goede begeleiding.'
GW en H Grooters, Haarlo
09-08-2018
'Ondanks dat de MS Primadonna "gestrand" is in Wenen en we dus niet in Boedapest zijn geweest, was het toch een mooie FietsCruise. Lof voor diegene die de vervangende routes hebben gemaakt van 13 t/m 16 aug. '
Lambert van Thiel, Nederasselt
09-08-2018
'Een 10 voor de reisleidster en ook de bustransfer was uitstekend. Het schip de Primadonna en zijn bemanning verdienen ook alle lof.
Maar helaas kwamen we niet verder dan Wenen terwijl we ons verheugd hadden om voor het eerst de stad Boedapest te kunnen bekijken.'
Gerrit .Kreukniet, Sliedrecht
19-07-2018
'Heel veel mooi`s gezien.

En aan te bevelen aan vrienden en kennissen.
Dat hebben we inmiddels al gedaan.

Van ons een tien met een griffel.'
GJ van Dijk, Bunnik
19-07-2018
'We hebben een geweldige fietsvakantie gehad en onze fietsbegeleidster Barbara was daar zeker ook debet aan.
Ze weet veel over de fietstochten en fietst zelf ook mee, een gezellige vrouw.
De Primadonna was ook heel fijn om mee te varen en alles was goed geregeld en de bemanning was ook zeer attend,lekker gegeten en alles was goed verzorgd en schoon. We hebben genoten en veel gezien en kunnen die reis aanbevelen.'
H. Saalmink, Loosdrecht
19-07-2018
'Een onvergetelijke vakantie voor ons. Budapest was een absoluut hoogtepunt! Wenen ook maar helaas regende het toen. We misten wel Schönbrunn in het programma. Fietsen in Slowakije was minder. De laatste fietsroute van Krems naar Melk was prachtig!
En de boot was gewoon verwennerij!'
Familie Broenink, Langeveen
19-07-2018
'Voor het eerst een fietsvakantie gedaan.
Een een woord fantastisch, van af de eerste dag genoten.
Zowel op de fiets als aan boord Prima Donna.
Erg gevarieerd fiets programma en mooie steden bezocht, waarvan wij Boedapest wel een hoogtepunt vonden.
Bemanning aan boord Prima mensen en erg harde werkers.
Onze reisleidster Barbera had alles goed onder controle.
Wist overal antwoord op en bruiste van energie.

'
Ria, Haren
28-09-2017
'In Oostenrijk fietsen is een fantastische ervaring, de dorpen die je doorkomt, de fietsroutes, de fietspaden, eenvoudig gezegd top!! Ook Wenen verkennen op de fiets met een gids is een leuke ervaring.
In Slowakije hesje en helm verplicht, dat is even een dingetje, maar als je daar langs de grote weg fietst beslist geen overbodige luxe, brrrrr wat een hardrijders daar. Dat was het minst leuk aan de hele reis.
Boedapest bezichtigen met openbaar vervoer, goed geregeld door onze reisbegeleidster is echt een aanrader. Je reist en wandelt met gemak door die prachtige stad.'
Ineke en Bennie, Groningen
28-09-2017
'Wij hebben weer zeer genoten van het fietsen langs de Donau, de voortreffelijke begeleiding van Barbara en de mooie steden en andere bezienswaardigheden. Ook op de Prima Donna was het goed vertoeven !!'
Vanaf euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per TopClass fietsbus
♦ overnachting tijdens heenreis in Zuid-Duitsland
♦ diner tijdens heenreis 1e dag
♦ 2-persoonshut hoofddek (type: economy met stapelbed)
♦ 7 overnachtingen aan boord
♦ volpension aan boord
♦ havengelden
♦ inclusief huurfiets
♦ stadswandeling Bratislava
♦ dagelijks uitleg over de route
♦ routebeschrijving met fietskaart
♦ Fitál fietsbegeleiding
♦ reisbescheiden per e-mail

Smakelijk verzorgd

Uw verzorging aan boord bestaat uit:
♦ welkomstsnack
♦ ontbijtbuffet
♦ 's middags koffie/thee met taart
♦ 4 gangen diner
♦ 4 gangen welkomstdiner
♦ afscheidsdiner
♦ 's middags 3 gangen lunch of lunchpakket
♦ middernachtsnack

In- en uitstapplaatsen

06.30 uur Alblasserdam (22.00 uur)
07.30 uur Nuland (21.00 uur)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken
♦ reisbescheiden per post - € 7,50 per stuk

Fietshuur
Op deze reis is een recreatieve huurfiets inclusief


E-bike ....................: € 160,- totaal voor deze vakantie
Voor de huur van de e-bike wordt een borg gevraagd van € 180,-, ter plaatse per creditcard te voldoen

Extra te reserveren

(prijs per persoon)
♦ 2 persoonshut hoofddek € 125
♦ 2 persoonshut bovendek € 550
♦ 2 persoonshut promenadedek € 610
♦ Prijzen 1 pers. cabine op aanvraag
♦ Drankenpakket € 169 (alcoholvrije dranken, koffie/thee, huischampagne, wijn en bier)
♦ E-bike € 160

Reserveringskosten

Per reservering geldt een toeslag van € 20,00 voor de reserveringskosten + € 2,50 Calamiteitenfonds.
Reisbescheiden per post € 7,50 p/st.
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X