Fietscruise Donau Passau - Budapest - Passau, busreis

Overzicht

****Luxe ms Primadonna Al jaren een topper! Budapest en Bratislava Incl. huurfiets 7 of 21 versnellingen

Fietsen en varen langs de Donau

Het Donaufietspad is niet zonder reden één van de bekendste en meest geliefde fietsroutes van Europa. Heerlijk fietsen over de uitstekend bewegwijzerde fietspaden. Tijdens deze fiets- en vaarvakanties komt u een grote verscheidenheid aan landschappen en historische bezienswaardigheden tegen. Stille natuurrijke dalen, lieflijke dorpjes en wereldsteden liggen op uw route. Passau, Wenen, Bratislava en Budapest zijn de uithangborden van deze fietsvakantie.

Wereldsteden als Passau, Wenen, Bratislava en Budapest liggen op uw route, tijdens de Fietscruise Passau Budapest

Programma van dag tot dag

Donderdag
Heenreis
Met de fietsbus comfortabel naar Zuid-Duitsland voor een overnachting.
Vrijdag
Passau
Na het ontbijt met de fietsbus naar Passau. Deze driestromen stad is een bezoek meer dan waard. Neem de tijd om de imposante dom met zijn wereldberoemde orgel te bezoeken (12.00 uur orgelconcert).

Uw bagage wordt naar de Primadonna gebracht. Om ca. 16.00 uur verwacht de bemanning u aan boord voor een welkomstsnack. Om 20.00 uur is het captains welcomediner. (4 gangen keuze menu). Tijdens het diner vaart de Primadonna richting Schlögen, waar de Primadonna tot de volgende morgen blijft liggen.
Gezicht op Passau  Varen over de Donau bij tijdens fietsvakantie met groepsreis op een cruiseboot
Zaterdag
Schlögen/Obermühl – Linz 56 km
Door het schitterende Donaudal fietst u naar het oude Aschach, met z’n fraaie pastel getinte gevels, een leuke pauzeplaats. Door het natuurgebied “Rutzinger Au” fietst u naar Wilhering. Neem de tijd om het kloosterkerk met de 1000 engeltjes te bezoeken. Via Ottensheim naar Linz. ’s Avonds vaart het schip door naar Tullin.
Fietsen over de Enns-fietsroute met hoogtepunten als Admont en Steyr
Zondag
Tulln - Wenen 31/52 km
U start in de prachtige bloemenstad Tulln, over een rustig fietspad langs de Donau via Klosterneuburg naar Wenen. In de middag is een rondrit per fiets door Wenen mogelijk (excl.). Na het avondeten is er een stadsrondrit door Wenen.
Tulln Varen over de Donau bij tijdens fietsvakantie met groepsreis op een cruiseboot
Maandag
Komárom - Esztergom 56 km
Over autovrije damwegen, deels direct langs de Donau, fiets u naar Sturovo. Om 17.00 uur is er een rondleiding door de kathedraal van Esztergom d (de derde grootste in Europa). Met het grootste olieverf schilderij uit 1 stuk) (excl.). ’s Avonds vaart het schip door naar schitterend verlichte Budapest.
Fietsen door wereldsteden als Keulen, Passau, Wenen, Bratislava, Budapest en Györ
Dinsdag
Budapest – Fietstour over het Margareteninsel 22 km
's Morgens is er een stadsrondrit door Budapest van ca. 3 uur. U ziet o.a. het Vissersbastion, de Matthiaskerk en het Heldenplein. s'Middags rondrit per fiets over het ca. 8 km lange, autovrije Margareteninsel.
Budapest Mathiaskerk fietsvakantie langs de donau met een groepsreis op een cruiseboot
Woensdag
Bratislava – Schloss Hof – Bratislava 33/48 km
Bezoekt u zelf de stad of neemt u deel aan de Stadswandeling door Bratislava, ca. 1 uur. Vervolgens op de fiets van Bratislava naar Devin, waar het nationaal monument van Slowakije staat. Over de nieuwe imposante fietsbrug naar het in Oostenrijk gelegen pronkkasteel Schlosshof, gebouwd voor keizerin Maria Theresia. U fietst weer terug naar Bratislava, waar u aan boord gaat. Het schip vaart daarna naar Krems.
Bratislava  Varen over de Donau bij tijdens fietsvakantie met groepsreis op een cruiseboot
Donderdag
Krems – Pöchlarn 48 km
Vanuit het gezellige Krems fietst u door de Wachauer wijngaarden met vele pittoreske wijndorpjes naar Dürnstein, een pareltje aan de Donau. In de verte ziet u al de machtige contouren van stift Melk hoog boven de Donau. Dit fameuze klooster verdient een uitgebreide bezichtiging. In Pöchlarn gaat u aan boord.
Melk fietsvakantie langs de donau met een groepsreis op een cruiseboot
Vrijdag
Ontscheping en terugreis
In Passau is na het ontbijt ontschepen, met de fietsbus naar Nederland waar u laat in de avond aankomt.
Fietsroute
De fietsroutes gaan over goed bewegwijzerde fietspaden en wegen.

Fietscruise ► Oostenrijk/ Hongarije ► Donau ► 246/282 fietskms
Fietskaart met overzicht fietsroutes fietscruisevakantie Donau Prima Donna Passau Budapest
Niet-fietsers
Deze cruises zijn vanwege de afmeerlocaties ook geschikt voor niet fietsers.
Nautische redenen
Om nautische redenen kan het voorkomen dat (zonder opgave vooraf) er eventueel noodzakelijke wijzigingen in het vaarprogramma zijn. Bijvoorbeeld te lage of hoge waterstand in de Donau of onverwachte stremmingen bij sluizen. Dit geeft geen recht op enige restitutie.
Informatie huurfietsen
U heeft altijd de beschikking over een goede kwaliteit fiets met 7 of 21 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.90 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

U heeft vrijwel altijd de keuze uit een recreatieve fiets of een E-bike. De keuze hiervoor kunt u tijdens de boeking aangeven.

Bij de reizen van Donau Touristik heeft u de beschikking over de volgende huurfiets:

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
Alle fietsen beschikken over een Selle-Royal of SQLab zadel
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90 m of kleiner dan 1.60 m raden wij u dit bij boeking door te geven.

E-bike van het merk KTM (lichtgewicht slechts 19 kilo) :
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70 km en 27 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70 km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

De huurfietsen worden op de 2e vakantiedag aan boord uitgereikt en afgesteld op uw lichaamslengte.
NB: Voor de huurfietsen type e-bike dient ter plaatse een borg te worden betaald van € 180,-. De borg (alleen mogelijk met een creditcard) ontvangt u weer terug bij het inleveren van de fiets. Bij uitgifte ontvangt u een formulier met daarop de voorwaarden.
Liever met de eigen auto?
Liever met uw eigen auto, maar wel de voordelen van een groepsvakantie? Dat Kan!
Wij kunnen ons voorstellen dat u toch liever niet met de touringcar naar de bestemming reist. Maar u wilt wel aan het programma deelnemen en van de voordelen van de groepsvakantie profiteren zoals de begeleiding van de fietsbegeleider en de touringcar als bezemwagen? En natuurlijk ook de gezelligheid van de groep; Het delen van ervaringen en het elkaar onderweg ontmoeten.
Nieuw in 2021. U kunt uw auto in Passau parkeren. U ontvangt een korting (omdat u geen gebruik maakt van de heen-en terugreis) van € 100 p.p.
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.
TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app :Reissapp BZ (beschikbaar voor Iphone en android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.

Erratum
Op (Fiets-)Cruisevakanties zijn de aanvullende algemene voorwaarden van Fitál Vakanties van toepassing. Dit heeft betrekking op de aanbetaling en eventuele annulering van uw vakantie.

Klik voor meer informatie naar: Aanvullende voorwaarden.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

****Ms Primadonna

De MS Primadonna is het tweede grootste cruiseschip op de Donau. De Primadonna is gebouwd in 1998 i

Primadonna varend
Bekijk hotel

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietscruise Donau Passau - Budapest - Passau, busreis
Donau, Oostenrijk
8.4(181 reviews)
J.l de Roon, Heinenoord
25-08-2022
'Tweede keer maakten we deze reis op Prima Donna.
Onze reisleidster was wederom Barbara. Zij heeft mede voor gezorgd dat we weer een geweldig fijne zorgeloze reis hadden. EEN AANRADER ZEKER MET BARBARA'
Anneke Visser, Rotterdam.
18-08-2022
'Ondanks het soms slechte weer hebben we het toch naar ons zin gehad, de chauffeur Leo op de heenweg was perfect, de terugreis met Arthur en Hennie was ook heel goed. De ervaring van Barbara slaat echt alles, weet alles, geeft geweldig advies en is erg betrokken bij de deelnemers.
'
G.W van Rooijen, Nieuwegein
09-09-2021
'Van begin tot het eind was deze reis succesvol en voldoet aan alle verwachtingen '
Willie en Kees van Dongen, Barendrecht
15-07-2021
'Ondanks de hoge waterstanden is de rederij erin geslaagd een perfecte reis uit te voeren.
Onze reisleidster Barbara ,Fital en de bemanning van de Primadona hebben ons een fijne week bezorgd waarin het ons aan niets ontbrak . '
Hennie, IJsselstein
15-07-2021
'Allles was top,
Dus alleen maar positief '
Régine Libens, Bilzen
15-07-2021
'Ik blik terug op een fantastische vakantie. Ik heb er enorm van genoten. Ik reisde alleen maar ik heb me op geen enkel moment eenzaam gevoeld.Ik werd onmiddellijk opgenomen in de groep. Barbara zorgde er al heel snel voor dat ik me op mijn gemak voelde. Ze is een fantastische, enthousiaste en enorm vriendelijke reis-begeleidster. Ze leidt steeds alles in goede banen! Zowel in de bus, op de boot als op de fiets. Ik ga in de toekomst zeker en vast nog reizen met Fital. '
Henny en Arthur Borst, Woubrugge
15-07-2021
'Ondanks de hoge waterstanden hebben we heerlijk gefietst, mede dankzij Barbara ,zij wist ons veilig door aangepaste route''s heen te loodsen,en we hadden verrassende extraatjes.Alles ging heel ontspannen,we hebben een heerlijke en gezellige vakantie gehad ,ook met goede overnachtingshotels,en een hele culinaire keuken en hardwerkende mensen op de Primadonna .In het bijzonder Barbara bedankt voor de lieve aandacht en hele goede en veilige zorg .Het was een echte vakantie!!'
ph.blom, krimpen a/d ijssel
10-09-2020
'Wij hebben een geweldige week gehad op de prima donna prachtig schip met vriendelijk personeel.
vooral de reisbegeleiding iedere dag in het
nederlands was erg fijn.
ik wil het iedereen aanraden.'
Wil, Alblasserdam
10-09-2020
'Het was een prachtige reis op een mooi schip met aardige bemanning. '
I. van STeen, Emmeloord
20-08-2020
'Prima verzorgde fietscruise over de Donau! Mooie omgeving gezien, lekker gegeten, goed bediend. Het was perfect en zou het iedereen aanbevelen!'
Conny Leentvaar, H.I.Ambacht
13-08-2020
'Deze vakantie moet je gewoon gedaan hebben want het is gewoon een hele belevenis.'
Jeanne Merkx-Kregting, Oss
13-08-2020
'We hebben een superleuke fietsvakantie gehad! Zowel de reis alsmede het reisgezelschap en natuurlijk niet vergeten onze reisleidster Barbara!'
N van der Stelt, RIDDERKERK
06-08-2020
'wij ( onze groep van 8 personen ) hebben de reis zeer prettig ervaren . 2 van onze groep konden niet elke dag fietsen maar zij konden heerlijk totaal verzorgd verder varen met de Primadonna .
En een andere dag weer mee met de fiets.'
Jeanne de Bonth, Oss
15-08-2019
'Mooie fietspaden langs Donau en super accommodatie op Prima Donna. Heerlijk gegeten en fijne reisleidster.'
Dineke Dikmans, Eersel
01-08-2019
'We hebben deze reis van Fital voor de eerste keer gedaan en het zal zeker niet de laatste keer zijn dat we bij Fital een reis boeken. De fietsreis met de Prima Donna was geweldig, het leek voor ons wel een sprookje! !!! Alles was erg goed geregeld en het eten was culinair. De fietsroutes waren prima en we hebben mooie routes gehad.Onze reisleidster Barbara was geweldig en ook dankzij haar was deze reis fantastisch. De steden die we bezocht hebben waren prachtig. Dit is een reis geweest die we nooit meer vergeten, en zeker bij familie en vrienden aanbevolen wordt.'
van Houwelingen, Hardinxv.Giessendam.
18-07-2019
'Onze eerste fietsvakantie, het was een geweldige ervaring om te varen en te fietsen.
onze reisleidster Barbara (Barbadonna)was voor ons als een Barbamamma!

'
Ad en Jannie Goedegebure, Goes
18-07-2019
'Wij hebben deze reis als een bijzondere beleving ervaren, begeleiding, planning aan boord eten, onderhoud v/d hutten enz. alles een 10.'
A.v.d. Heijden, Uden
18-07-2019
'Interessante reis met voldoende mogelijkheden om te fietsen al of niet in combinatie met excursies. Jammer dat het weer niet meewerkte. Ik denk dat ik een volgende keer een reis zou kiezen vroeger/later in het jaar. Over het personeel op de Primadonna en de begeleiding van Barbara alleen maar lof ondanks het feit dat Barbara in haar uitleg over de te fietsen routes soms wel eens chaotisch kan zijn.
Het ontbijt, de lunch(pakketten) en het diner waren zeer goed verzorgd en voor iedereen voldoende keus (ook voor vegetariërs).
Kortom een vakantie waarover wij zeer te spreken zijn en die we bij onze vrienden zullen aanbevelen.'
Genee, Velp
16-05-2019
'Boedapest hebben wij als hoogtepunt beleefd, zowel de aankomst in de avond , sprookjesachtig verlicht, kippenvel moment, als de dag met openbaar vervoer en de fietstocht .
Goede begeleiding.'
GW en H Grooters, Haarlo
09-08-2018
'Ondanks dat de MS Primadonna "gestrand" is in Wenen en we dus niet in Boedapest zijn geweest, was het toch een mooie FietsCruise. Lof voor diegene die de vervangende routes hebben gemaakt van 13 t/m 16 aug. '
Lambert van Thiel, Nederasselt
09-08-2018
'Een 10 voor de reisleidster en ook de bustransfer was uitstekend. Het schip de Primadonna en zijn bemanning verdienen ook alle lof.
Maar helaas kwamen we niet verder dan Wenen terwijl we ons verheugd hadden om voor het eerst de stad Boedapest te kunnen bekijken.'
Familie Broenink, Langeveen
19-07-2018
'Voor het eerst een fietsvakantie gedaan.
Een een woord fantastisch, van af de eerste dag genoten.
Zowel op de fiets als aan boord Prima Donna.
Erg gevarieerd fiets programma en mooie steden bezocht, waarvan wij Boedapest wel een hoogtepunt vonden.
Bemanning aan boord Prima mensen en erg harde werkers.
Onze reisleidster Barbera had alles goed onder controle.
Wist overal antwoord op en bruiste van energie.

'
GJ van Dijk, Bunnik
19-07-2018
'We hebben een geweldige fietsvakantie gehad en onze fietsbegeleidster Barbara was daar zeker ook debet aan.
Ze weet veel over de fietstochten en fietst zelf ook mee, een gezellige vrouw.
De Primadonna was ook heel fijn om mee te varen en alles was goed geregeld en de bemanning was ook zeer attend,lekker gegeten en alles was goed verzorgd en schoon. We hebben genoten en veel gezien en kunnen die reis aanbevelen.'
Gerrit .Kreukniet, Sliedrecht
19-07-2018
'Heel veel mooi`s gezien.

En aan te bevelen aan vrienden en kennissen.
Dat hebben we inmiddels al gedaan.

Van ons een tien met een griffel.'
H. Saalmink, Loosdrecht
19-07-2018
'Een onvergetelijke vakantie voor ons. Budapest was een absoluut hoogtepunt! Wenen ook maar helaas regende het toen. We misten wel Schönbrunn in het programma. Fietsen in Slowakije was minder. De laatste fietsroute van Krems naar Melk was prachtig!
En de boot was gewoon verwennerij!'
Ria Quintus Goedemondt , Roosendaal
28-09-2017
'Heerlijke reis , afwisseling fietsen, door pracht natuur, en zeer mooie cultuur. Het was zo ontspannen, niet alleen door het mooie weer, maar voor een heel groot gedeelte door de fijne begeleiding van Barbara. Veel ouderen , dat was prima, ben ik zelf ook!! Ook de mogelijkheid voor een niet mee fietsende partner aan boord te blijven is zeker de moeite waard, mag misschien wat duidelijker vermeld worden in de gids..Veel mensen wisten niet....door slecht lezen, denk ik...... dat helm en hesje in sommige landen verplicht is.. misschien een tip dat wat duidelijker te vermelden, Voor mij was het ,als alleen reizende een """ warme """" reis. .Graag weer tot een volgende reis, bij leven en welzijn. Dank voor alle begeleiding op alle fronten. Vriendelijke groeten. '
M Bijl, Ouderkerk aan den IJssel
28-09-2017
'Wij hebben er van genoten en vinden zo''n soort vakantie voor herhaling vatbaar.'
Ineke en Bennie, Groningen
28-09-2017
'Wij hebben weer zeer genoten van het fietsen langs de Donau, de voortreffelijke begeleiding van Barbara en de mooie steden en andere bezienswaardigheden. Ook op de Prima Donna was het goed vertoeven !!'
Ria, Haren
28-09-2017
'In Oostenrijk fietsen is een fantastische ervaring, de dorpen die je doorkomt, de fietsroutes, de fietspaden, eenvoudig gezegd top!! Ook Wenen verkennen op de fiets met een gids is een leuke ervaring.
In Slowakije hesje en helm verplicht, dat is even een dingetje, maar als je daar langs de grote weg fietst beslist geen overbodige luxe, brrrrr wat een hardrijders daar. Dat was het minst leuk aan de hele reis.
Boedapest bezichtigen met openbaar vervoer, goed geregeld door onze reisbegeleidster is echt een aanrader. Je reist en wandelt met gemak door die prachtige stad.'
Vanaf 1150 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ reis per TopClass fietsbus
♦ overnachting tijdens heenreis in Zuid-Duitsland
♦ diner tijdens heenreis 1e dag
♦ 2-persoonshut hoofddek (type: economy met stapelbed)
♦ 7 overnachtingen aan boord
♦ volpension aan boord
♦ havengelden
♦ huurfiets met 7 of 21 versnellingen met fietstas
♦ 2 x Hydrojetmassage van 15 minuten (per hut)
♦ 1 x gratis kappersbeurt wassen en föhnen (per hut)
♦ stadsrondrit Wenen
♦ stadsrondrit Budapest
♦ stadswandeling Bratislava
♦ dagelijks uitleg over de route
♦ routebeschrijving met fietskaart
♦ Fitál fietsbegeleiding
♦ reisbescheiden per e-mail

Smakelijk verzorgd
Uw verzorging aan boord bestaat uit:
♦ welkomstsnack
♦ ontbijtbuffet
♦ 's middags koffie/thee met taart
♦ 4 gangen diner
♦ 4 gangen welkomstdiner
♦ afscheidsdiner
♦ 's middags 3 gangen lunch of lunchpakket
♦ middernachtsnack

In- en uitstaptijden
06.30 uur Alblasserdam (00.30 uur)
07.30 uur Utrecht (23.30 uur)
08.45 uur Nuland (22.30 uur)

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken
♦ 30 drankjes voucher pakket € 169,00 (flessen wijn, cocktails en sterke drank zijn uitgesloten)
♦ e-bike € 95,00

Extra bij te boeken (prijs per persoon)
♦ 2 persoonshut hoofddek € 125,-
♦ 2 persoonshut bovendek € 505,-
♦ 2 persoonshut promenadedek € 595,-
♦ Prijzen 1 pers. cabine econmy € 295,-

Bijkomende kosten
♦ reserveringskosten € 25,00 per reservering
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,00 per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X