Fietscruise Rivierenland

Overzicht

Fietsen langs rivieren Prachtige Betuwe en Biesbosch Heuvels rondom Nijmegen Schip met max. 66 passagiers

Fietscruise Nederland Rivierenland

Tijdens deze zevendaagse fiets-vaarvakantie doorkruist u prachtige gevarieerde rivierlandschappen die onder Nederlandse fietsers bijzonder geliefd zijn. Rivieren vormen de rode draad tijdens uw reis, die start en eindigt in Arnhem. Eigenlijk is Nederland één grote delta van de Rijn en de Maas. Gedurende uw reis ontdekt u op de fiets en per schip de variatie aan landschappen die in de loop van duizenden jaren juist door de aanwezigheid van deze grote en kleine rivieren zijn ontstaan. Daarnaast kunt u uitstapjes maken naar wat hoger gelegen gebieden, zoals de Utrechtse Heuvelrug, de Loonse en Drunense Duinen en de heuvelachtige omgeving van Nijmegen. Elke dag worden een kortere en een langer tocht over kleine weggetjes door mooie gebieden aangeboden. En de heuvels zorgen voor afwisseling als u ook wel eens een Nederlands “colletje wil pakken” of deze klimmetjes ontspannen op de e-bike wilt bedwingen.

“…breede rivieren traag door oneindig laagland…”
In zijn gedicht “Herinnering aan Holland” schreef Hendrik Marsman misschien wel een van de beroemdste openingszinnen: “Denkend aan Holland zie ik breede rivieren traag door oneindig laagland gaan…“. Dit is het prachtige en telkens weer verrassend afwisselende gebied dat u een week lang doorkruist. Rivieren waren in de loop van de eeuwen handelswegen, natuurlijke grenzen en vormden bij hoog water een bedreiging. Door de bouw van dijken, stuwen en sluizen heeft de mens geprobeerd het water te temmen. U bezoekt prachtige eeuwenoude steden en stadjes met een rijke geschiedenis, zoals Tiel, Gorinchem, Heusden en Nijmegen. Uw reis start in Arnhem en via de Neder-Rijn komt u langs de Grebbeberg. In de Betuwe kunt u in het voorjaar genieten van de prachtige bloesem van de fruitbomen. Een fietstocht langs de kronkelende Linge staat bij veel fietsers hoog op het verlanglijstje. Via de Waal, de breedste rivier van Nederland, bereikt u het unieke landschap van de Biesbosch. En door het dal van de Maas reist u stroomopwaarts terug waarbij u het Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen bezoekt. De heuvelachtige omgeving van Nijmegen vormt een prachtige afwisseling op het vlakke rivierenland.

Profiteer tot 31 mei van 25% vroegboekkorting


Wanneer u nú reserveert profiteert u van 25% vroegboekkorting op de basis reissom (de korting wordt na aanklikken van een vertrekdatum in de kassabon verwerkt):
Actie van toepassing op de volgende vertrekdata:
18 april van € 769,- voor € 577,- pp
16 mei van € 799,- voor € 599,- pp

U bezoekt eeuwenoude steden en stadjes zoals Tiel, Gorinchem, Heusden en Nijmegen tijdens de Fietscruise Rivierenland

Programma van dag tot dag

Zondag
Inschepen Arnhem
De bemanning verwelkomt u graag vanaf 14.00 uur aan boord in Arnhem voor de check-in. Rond 15.00 uur begint uw reis al en vertrekt het schip voor een vaartochtje over de Rijn naar Wageningen, waar u rond dinertijd aankomt. Eerste nacht aan boord in de Rijnhaven.
Arnhem
Maandag
Wageningen - Maurik -Tiel 40 of 56 km
Na het ontbijt vertrekt u per fiets uit Wageningen. U rijdt langs de Lek en onder langs de Grebbeberg, waarbij u wordt beloond met een fraai uitzicht over de rivier. Daarna bereikt u Rhenen. Hier kiest u voor de kortere vlakke route of voor de langere en heuvelachtigere variant. Voor de korte tocht neemt u het pontje over de Neder-Rijn en fietst u langs de rivier en de uitgestrekte uiterwaarden stroomafwaarts richting Maurik. Via Zoelen rijdt u dwars door de Betuwe naar Tiel. Voor de langere rit blijft u nog even op de noordelijke oever en fietst over het zuidelijke deel van de Utrechtse Heuvelrug naar Amerongen met zijn mooie Kasteel. Met het pontje steekt u de rivier over richting Maurik. Via Buren en Wadenoijen fietst u vervolgens dwars door de Betuwe naar de Waaldijk en verder naar Tiel, waar het schip aan de Waalkade ligt.
Betuwe de Linge
Dinsdag
Tiel - Gorinchem 46 of 65 km
Na het ontbijt op de fiets. U ziet de hele dag een rivier. De kortere variant voert helemaal langs de brede Waal. Via tal van kleinere dorpjes langs de rivierdijk hebt u telkens andere uitzichten op de Waal, een van de drukste vaarwegen van ons land. Als u wilt kunt u kort de rivier oversteken om Zaltbommel te bezoeken. Bij Vuren ziet u op de andere oever eerst Slot Loevestein en kort daarna het vestingstadje Woudrichem. Tijdens de lange tocht volgt u bijna de hele dag de kronkelende Linge. In het voorjaar geniet u van de bloeiende fruitbomen. Dit is de Betuwe op en top. Bezoek o.a. Geldermalsen en Leerdam en geniet van het rivierenland. Het laatste stukje voert langs de Waal naar Gorinchem, dat rond het jaar 1000 als boeren- en vissersdorpje ontstond aan de monding van de Linge in de Boven-Merwede, zoals de Waal vanaf hier heet.
Gorinchem
Woensdag
Gorinchem – Werkendam Werkendam – Biesbosch – Heusden 46 of 58 km
Vandaag vaart u eerst een kort stukje naar Werkendam. Daar beginnen beide fietstochten. Eerst bezoekt u de unieke natuur van de Biesbosch. Tijdens de korte tocht maakt u hier een lus van zo’n 18 km. Vanuit Werkendam fietst u vervolgens door het Land van Heusden en Altena. Door de eeuwen overheersen agrarische activiteiten hier en tot diep in de 20e eeuw was dit eiland tussen de rivieren vanwege het ontbreken van bruggen vrij geïsoleerd. Tijdens de lange tocht maakt u een iets grote lus door de Biesbosch en fietst u ook door het land van Altena naar Heusden. Maak ’s avonds na het diner beslist nog even een wandeling over de vesting van het prachtige stadje aan de Maas.
Heusden
Donderdag
Heusden - Loonse en Drunense Duinen - Heusen 37 of 47 km
Uw tweede dag op Brabantse bodem brengt u naar de “Brabantse Sahara”. Het 3.500 hectare grote Nationaal Park Loonse en Drunense Duinen is een aaneenschakeling van bos, heidevelden en uitgestrekte stuifzanden. Tijdens beide fietstochten bezoekt u dit unieke natuurgebied. Op de terugweg door het Brabantse platteland kunt u nog een keer de prachtige vesting van Heusden bewonderen. Aan het begin van de middag gaat u weer aan boord en kunt u relaxen. Dan worden de touwen losgegooid en vertrekt het schip voor een mooie lange vaartocht over de Maas naar Grave, waar u na het diner aankomt.
Brabantse Sahara
Vrijdag
Grave – Groesbeek of Kranenburg (D) – Nijmegen 45 of 48 km
Vanuit Grave steekt u de Maas over. Het eerste deel van de route in het dal van de Maas is vlak. Voor de korte en pittigere tocht rijdt u vanaf Rietberg onder langs de Kiekberg de heuvels en mooie bossen in om het Rijk van Nijmegen te doorkruisen. Na uw eerste “colletje” komt u aan in Groesbeek. Vervolgens fietst u verder door de heuvels en bossen langs de Heilig Land Stichting. In Berg en Dal begint een lange afdaling. De iets langere tocht kent minder hoogteverschillen. U fietst op de Brabantse oever van de Maas naar Cuijk, waar u met het pontje de rivier oversteekt. Daarna fietst u min of meer om de heuvels van Nijmegen heen naar het Duitse Kranenburg. Beide routes brengen u via Beek-Ubbergen naar Nijmegen. U brengt de avond en nacht door aan de rand van de binnenstad van Nijmegen.
Fietsers op dijk
Zaterdag
Nijmegen – Arnhem 27 of 37 km
Uw laatste reisdag staat weer helemaal in het teken van rivierlandschappen. Voor de korte tocht neemt u de Waalbrug naar de andere oever. Fiets over de dijk en langs de uiterwaarden van de Waal naar Gendt en verder langs het Pannerdens Kanaal (de Rijn) via Huissen naar Malburgen, waar u de Rijnbrug naar Arnhem oversteekt. Als u nog wat meer kilometers wilt maken fietst u vanaf Nijmegen langs de Ooijpolder en door de Millingerwaard naar het pontje over de Waal bij Doornenburg. Dit is de splitsing van de Rijn en de Waal. Meteen daarna neemt u het pontje over de Rijn naar Pannerden en u fietst richting Westervoort langs de splitsing van Rijn en IJssel. Hier neemt u de IJsselbrug en legt de laatste kilometers af naar Arnhem. Vanaf 14:00 uur ligt het schip in Arnhem aan de Rijnkade en uiterlijk om 16:30 uur begint u – na een hartelijk afscheid van de bemanning – aan uw thuisreis.
Natuurgebied de Ooijpolder
Fietsroute
Fietspaden en –wegen door een vlak landschap, met gebruik van de fietsknooppunten.
FietsCruise ► Nederland ► Zuid Nederland ► 241/311 fietskms
Informatie huurfietsen
De fietsen aan boord zijn uniseks stadsfietsen van het merk Gazelle Chamonix en van het merk Velo de Ville C100, beide met een lichtgewicht frame en normale instap (damesmodel), met 7 versnellingen. In hoogte verstelbaar met een zadel, een slot en een fietstas. Aan boord zijn enkele kleinere frames beschikbaar en voor grote heren (vanaf 1.90 m en groter) hebben we enkel traditionele herenmodellen beschikbaar.
De e-bike is een Velo de Ville CEB200 (of een vergelijkbaar model) met 7 versnellingen en 4 ondersteuningsniveaus en handremmen. E-bikes zijn beperkt op voorraad.
Uw eigen fiets
U mag ook uw eigen fiets of e-bike meenemen (beperktaantal plaatsen beschikbaar. U kunt een plaats voor uw fiets of e-bike reserveren tegen een kleine meerprijs. Om veiligheidsredenen is het niet mogelijk om de accu's van uw e-bike in de hut op te laden. de bemanning zal u informeren waar aan boord u de accu kunt opladen. De bemanning of reisorganisatie zijn echter op geen enkel wijze verantwoordelijk voor eventuele schade, verlies of diefstal van uw meegebrachte fiets of e-bike.
Nautische redenen
Om nautische redenen kan het voorkomen dat er wijzigingen in het vaarprogramma nodig zijn. Dit geeft geen recht op enige tegemoetkoming.
Erratum
Op (Fiets-)Cruisevakanties zijn de aanvullende algemene voorwaarden van Fitál Vakanties van toepassing. Dit heeft betrekking op de aanbetaling en eventuele annulering van uw vakantie.
Klik voor meer informatie naar: Aanvullende voorwaarden.
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.
TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app :Reissapp BZ (beschikbaar voor Iphone en android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

MS Nassau

De Nassau is een sierlijk, middelgroot passagiersschip dat al jaren zeer populair is op vers

De Nassau
Bekijk hotel

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietscruise Rivierenland
Zuid-Holland, Nederland
Vanaf 577 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ 2 persoonshut economy
♦ volpension
♦ fietsroutes
♦ fietsbegeleiding
♦ reisbescheiden per e-mail

Smakelijk verzorgd
(v.a. 1e dag diner t/m ontbijt laatste dag)
♦ ontbijt
♦ lunchpakket
♦ diner (3 gangen)
♦ koffie of thee aan boord

♦ 1 persoonshut op aanvraag
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ huurfiets € 85,-
♦ e-bike € 185,- (beperkt beschikbaar
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Bijkomende kosten
♦ per reservering geldt een toeslag van € 20,- voor de reserveringskosten
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon

Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X