Fietscruise Texel en IJssel(meer)

Overzicht

***MS Calypso Fietsen via knooppunten Texel Vertrekdatum 27 mei

Rondje Nederland, De Hanzesteden, Friesland en Texel

Ga met ons mee op deze fantastische fiets en vaarvakantie in ons eigen land. Onbekommerd fietsen en genieten van het mooiste van Nederland; De Hanzesteden van de IJsselvallei, de uitgestrekte Friese Meren met wuivende rietkragen, het waddeneiland Texel, oude vissersdorpjes met pittoreske haventjes, Overal in de oude stadjes langs uw fietsroute zoals Zutphen, Deventer, Lemmer, Oudeschild en Hoorn treft u de Hollandse gezelligheid. Tot slot fietst u nog een dag van Utrecht naar Nijmegen. Via de knooppunten routes kunt u tijdens deze fietsvakanties uw routes tussen vertrek en aankomstplaatsen naar eigen inzicht samenstellen.

Bent u geen fietser maar heeft u dit traject altijd al willen varen boek dan gerust!

De Hanzesteden, Friesland en Texel.

Hanzesteden, Friese Meren, Texel, Zutphen, Deventer, Lemmer, Oudeschild en Hoorn, u komt het allemaal tegen tijdens de Fietscruise Texel en IJssel(meer)

Programma van dag tot dag

Donderdag 27 mei
Fietsen Nuland - Nijmegen 48 km en inschepen
U reist op eigen gelegenheid naar Nijmegen of u geeft bij boeking aan dat u gebruik wil maken van de bustransfer (excl.) Vanaf 17.00 uur staat de vriendelijke bemanning van de MS Calypso u op te wachten.
Ook kunt u er deze dag voor kiezen om uw koffer (excl.) in Nuland af te geven, daar te parkeren (excl.) en op de fiets naar Nijmegen naar de Calypso te gaan. U kunt dan bijvoorbeeld via Oss en Appeltern naar Nijmegen fietsen.
Natuurgebied de Ooijpolder
Vrijdag 28 mei
Zutphen - Deventer 30/48 km
Voor het ontbijt vaart de Calypso naar Zutphen waar de aankomst rond 10.30 uur is. Zutphen heeft de bijnaam de Torenstad, deze stad heeft een echte skyline , dat komt door de eeuwenoude torens. eenmaal binnen de stadspoorten ziet u historische herenhuizen en pakhuizen, middeleeuwse plein, stille hofjes en kabbelende grachten. Hier kunt u op de fiets stappen naar Deventer, geniet van de weidse uiterwaarden van de IJssel en het typische Hollandse landschap. Of gaat u via de rand van de Veluwe? In de Hanzestad Doesburg waant u zich in vroeger tijden. In de fraaie historische binnenstad is het middeleeuwse stratenpatroon perfect bewaard gebleven. Neem de tijd om Deventer te verkennen, deze stad staat bekend om zijn boek-en kunstwinkels en bijzondere festivals. De Brink is het hart van Deventer, met een mix van cafés en musea. Scoor de lokake kruidkoek, een perfecte snack voor morgen onderweg op de fiets. De Ms Calypso blijft in Deventer liggen zodat u ’s avonds ook nog even de stad in kan lopen.
Hanzesteden Deventer
Zaterdag 29 mei
Deventer – Kampen 55 km
De IJssel is uw metgezel op weg naar Kampen. Breng onderweg een bezoek aan het kleine Hanzestadje Hattem, hier kunt u ook de rivier nog oversteken om Zwolle te bezoeken. In Kampen vindt u door de hele stad gerestaureerde vintage muurreclames, die in een ver verleden met de hand op de gevels zijn geschilderd. Ze getuigen van het handelsverleden van deze Hanzestad, net als de laatst overgebleven koffiebranderij en sigarenfabriek De Eenhoon & De Olifant en de schitterende koopmanshuizen.
Tijdens het diner vaart de Ms Calypso naar Lemmer.
Hanzesteden Kampen
Zondag 30 mei
Rondje Lemmer 30 km of meer
Vandaag kunt u de hele dag genieten van het Friese Landschap, hoe lang u uw fietstocht maakt bepaalt u helemaal zelf. U kunt bijvoorbeeld naar Stavoren fietsen maar ook een rondje om het Tjeukermeer of op de fiets naar Joure, Sloten of Sneek behoort tot de mogelijkheden. Ook het Gaasterland ligt dichtbij, met bos en een klifkust. Het is maar net hoeveel u wilt fietsen. Om 16.00 uur vertrekt de MS Calypso naar Enkhuizen.
Tijdens de Fietscruise Noord Holland en Texel komt u langs Hoorn, Medemblik en het prachtige Waddeneiland Texel
Maandag 31 mei
Texel 15 km of meer
Al vroeg vertrekt de Calypso voor de vaartocht naar naar Texel. De aankomst in Oudeschild is ca. 10.30 uur. Hier kunt u gaan fietsen zoveel en zo ver als u maar wilt. Maakt u een kort rondje of verkent u het eiland van zuid naar noord en van oost naar west, de keuze is aan u. Texel is een beetje Nederland in het klein. U fietst er door duinen, bossen en langs weides en natuurlijk de zee. De Koog is een van de oudste dorpjes op Texel. Alleen de oude dorpskerk herinnert nog aan het voormalige vissersleven. Vanaf de IJsdijk heeft u prachtige vergezichten over de Waddenzee. Ook komt u langs het vogelreservaat Dijkmanshuizen. U fietstocht eindigt altijd in Oude Schildd, waar ooit de voc-schepen vertrokken. De Calypso blijft in Oudenschild liggen.
Hanzesteden, Friese Meren, Texel, Zutphen, Deventer, Lemmer, Oudeschild en Hoorn, u komt het allemaal tegen tijdens de Fietscruise Texel en IJssel(meer)
Dinsdag 1 juni
Medemblik - Hoorn 46 km
Al voor het ontbijt vertrekt de Calypso uit Oudeschild om naar Medemblik te varen. Vanaf Medemblik (aankomst ca. 10.15 uur) verkent West-Friesland op de fiets. U kunt naar het historische Hoorn op verschillende manieren fietsen, door de polder of langs het Markermeer. In Bovenkarspel heeft u een blote voeten pad bij het recreatiegebied het Streekbos. Stap van uw fiets af en verken dit deel van West-Friesland eens op uw blote voeten. In Enkhuizen kunt u ook langs de Dromedaris fietsen, vroeger een verdedigingstoren tegenwoordig een cultureel centrum. Ook kunt u een bezoek brengen aan het Zuiderzeemuseum. 'S middags vaart de Calypso naar Hoorn zodat u daar weer aan boord kan gaan. Meevaren kan natuurlijk ook altijd. Tijdens het diner vaart de Calypso naar Utrecht.
Overal oude stadjes langs uw fietsroute zoals Hoorn, Lemmer, Deventer, Zwolle en Arnhem tijdens de Fietscruise rondje Nederland
Woensdag 2 juni
Utrecht - TIel 47/52/54 km
Vandaag zijn er 2 mogelijke routes vanaf het Kanaleneiland in Utrecht. U fietst naar het Lekkanaal en met het met pontje over de Lek naar Vianen het centrum heeft 163 rijksmonumenten Dan verder op de fiets langs Lek naar stuw Hagestein, fort Everdingen en fort Werk aan het Spoel (bij Goilberdingen) en Culemborg. Culemborg is een stadje met historische kern. Verder dóór naar 'Oranjestad' Buren, vervolgens naar de laatste Hanzestad van deze fietsreis, Tiel. (52 km)

Of vanaf Kanaleneiland de stad uit naar Fort bij Vechten. Via Werkhoven en Cothen naar Wijk bij Duurstede met een mooie historische kern. Met de pont over de Lek en en over de sluis bij Rijswijk naar Zoelen, Kerk-Avezaath naar Tiel (47 km). Variant +7km: vanaf Werkhoven een extra slinger langs Langbroek (prachtige boerderijen!) Tijdens het diner vaart de Calypso naar Nijmegen.


beeld fliipje TIel
Donderdag 3 juni
Ontscheping en terugreis
Na het ontbijt is het ontschepen. U reist op eigen gelegenheid naar huis of de fietsbus brengt u naar uw uitstappunt.
Fietsroute
FietsCruise ► Nederland ► IJsselmeer, Friesland en West Friesland ► 193 /279 fietskms
Fietsroute de routes gaan over vlakke wegen en fietspaden. De routes zijn via de fietsknooppunten.
Niet fietsers
Ook als u geen fietser bent kunt u genieten aan boord van de Ms Calypso en de plaatsen bezoeken waar afgemeerd word.
Nautische redenen
Om nautische redenen kan het voorkomen dat (zonder opgave vooraf) er eventueel noodzakelijke wijzigingen in het vaarprogramma zijn dit geeft geen recht op enige tegemoetkoming.
Huurfietsen
Hoe gaat u fietsen?
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij de FietsCruise vakanties gratis mee in de fietstrailer.
Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.
Tarieven huurfietsen voor FietsBusvakanties:
Recreatieve huurfiets* ....: vanaf € 12,50 per vakantiedag
E-bike huurfiets ..............: vanaf € 20,- per vakantiedag
* Beschikbaarheid herenmodel recreatieve huurfiets op aanvraag.
Erratum
Op (Fiets-)Cruisevakanties zijn de aanvullende algemene voorwaarden van Fitál Vakanties van toepassing. Dit heeft betrekking op de aanbetaling en eventuele annulering van uw vakantie.

Klik voor meer informatie naar: Aanvullende voorwaarden.
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

MS Calypso

De huiselijke sfeer in combinatie met het comfort dat de Calypso te bieden heeft, zorgt ervoor dat

U fietst door het mooie Midden-Rijndal langs Rüdesheim en Boppard tijdens de Fietscruise Midden Rijn
Bekijk hotel

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietscruise Texel en IJssel(meer)
IJsselmeer, Nederland
Vanaf 659 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ 2 persoonshut economy
♦ volpension (aan boord)
♦ fietsroutes
♦ fietsbegeleiding
♦ reisbescheiden per e-mail

Smakelijk verzorgd
(v.a. 1e dag t/m ontbijt laatste dag)
♦ lunch of lunchpakket
♦ middernacht snack
♦ diner (4 gangen)
♦ capitainsdiner (5 gangen)
♦ 1x per dag koffie of thee met cake of biscuits

In- en uitstaptijden
Alblasserdam, SnelleVliet Touringcars - van Hennaertweg 4 (2952 CA)
Nuland, Hotel van der Valk - Rijksweg 25 (5391 LH)
Nijmegen

De definitieve tijden ontvangt u in uw reisbescheiden.

♦ 2 persoonhut hoofddek
♦ 2 persoonshut promenadedek
♦ 1 persoonshut ( economy )
♦ fietshuur
♦ transfer Nijmegen € 30,-- p.p. retour
♦ vervoer koffer Nuland - Nijmegen € 15,-- euro per koffer
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ overige niet genoemde zaken

Bijkomende kosten
♦ reserveringskosten € 20,- per reservering
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X