Fietsvakantie Veloroute du Soleil

Overzicht

Unieke fietsvakantie Volg de Route du Soleil Maastricht tot de Middellandse Zee Naar idee van Paul Benjaminse

Fietsen van Maastricht tot aan de Middellandse Zee.

De Veloroute du Soleil is een project van cyclingeurope.nl waarbij lange fietspaden over oude spoorbanen en langs kanalen en via autoluwe routes in België, Duitsland en Frankrijk zijn samengesteld tot het langste vrijwel aaneengesloten fietspad tussen Maastricht en de Middelandse Zee.

Door het geringe aantal hoogtemeters is de route veel makkelijker dan menig andere fietsroutes naar het zuiden. Kortom een echte aanrader voor als u een lange afstand fietsroute, tussen de 80 en 100 kilometer per dag wilt fietsen maar niet teveel flink op de pedalen wil staan. Het Limburgse heuvelland is het zwaarste deel van de reis, was de conclusie na afloop dit voorjaar.

De route is zo’n 1250 km lang en loopt van Maastricht naar Aken en verder via Nancy, Epinal, Vesoul, Beaune, Lyon, Valence, Orange en Avignon naar Le Grau du Roi aan de Middellandse Zee.

U fietst meestal van hotel naar hotel in een enkel geval kan het voorkomen dan er een transfer vanaf het eindpunt / startpunt naar uw overnachtingshotel is.

lange afstand fietsroute Velo du Soleil

Lange fietspaden, oude spoorbanen, langs kanalen en autoluwe routes in België, Duitsland en Frankrijk tijdens de Fietsvakantie Veloroute du Soleil

Programma van dag tot dag

Vrijdag
Maastricht - Aachen 40 km
Vanuit Maastricht langs Bemelen, de laatste Mergelgroeve in Nederland, over het Plateau van Margraten naar Aachen. Een prachtige route door het Limburgse Heuvelland. U komt Aachen binnen via een mooi binnendoortje langs het ziekenhuis.
Maastricht tijdens de fietsvakantie naar de Middelandse zee tijdens groepsreis
Zaterdag
Aken - Bütgenbach 75 km
Een mooie stad met veel historie. Vanuit het centrum van de stad naar het begin van de Vennbahn, het traject van deze oude spoorbaan over grotendeels Belgisch grondgebied, de Hoge Venen in brengt ons naar Butgenbach. De eerste 20 km gaat geleidelijk aan omhoog, de laatste 25 km verlopen min of meer vlak tot aan het stuwmeer bij Bütgenbach.
Fietsvakantie van Maastricht naar Middelandse Zee met groepsreis Vennbahn
Zondag
Butgenbach – St. Vith - Mettendorf 90 km
Vanaf Butgenbach gaat het vrijwel vlak naar St.Vith een pracht plaats om te pauzeren, om daarna verder in te gaan Duitsland. Afgelopen jaar waren we begin mei dus de Hop was nog maar net boven de grond.
Fietsvakantie door de Eifel van Aken naar Trier
Maandag
Mettendorf - Wasserbillig - Perl 80 km
Vanaf Mettendorf dalen we verder af naar Wasserbillig, waar de pont ons over de Moezel zet en we verder fietsen links de wijngaarden en rechts de rivier met op de andere oever Luxemburg.
Lange fietspaden, oude spoorbanen, langs kanalen en autoluwe routes in België, Duitsland en Frankrijk tijdens de Fietsvakantie Veloroute du Soleil
Dinsdag
Perl – Thionville – Metz 65 km
Vanuit Perl gaat het verder langs de Moezel naar Metz, bij Schengen gaan we de grens over met Frankrijk. Langs de kleine stad Thionville gaat het verder richting Metz, waarvan de kathedraal ons als baken tegemoet komt.

Uitzicht op de Moezel tijdens de fietsvakantie langs de Moezel
Woensdag
Metz – Pont á Mousson – Nancy 70 km
Metz is een verrassend mooie stad om zeker even rond te kijken alvorens op de fiets te stappen naar Nancy. Onderweg passeren we de abdij van Pont-à-Mousson. Nancy met het oude centrum en de zwier van art deco is voor velen de eerste echte Franse stad in het landelijk golvende Lotharingen.
Metz kathedraal tijdens fietsvakantie Maastricht naar middelanse zee tijdens groepsreis
Donderdag
Nancy – Charmes – Epinal 75 km
Nancy ligt aan de Meurthe een zijrivier van de moezel. Na een fietspad langs het verbindingskanaal komen we weer terug bij de Moezel waarlangs een mooi nieuw fietspad ons naar Épinal brengt.
Fietsvakantie van Maastricht naar Middelandse Zee met groepsreis Veloroute Nancy
Vrijdag
Epinal – Bain les Bains – Vesoul 100 km
Met het Canal de l’Est fietsen we over de waterscheiding tussen de Rijn en de Rhône. Even buiten Corre komen Canal de L’Est en de Saône bij elkaar. Wij steken een klein stukje van de kronkelende rivier af en volgen dan weer de oevers van de Saône na Conflandey. Het is een mooi verstild traject door kleine dorpjes.
Fietsvakantie van Maastricht naar Middelandse Zee met groepsreis Rhone
Zaterdag
Vesoul – Gray 80 km
Vanuit Vesoul (centrumstad van Haut Saône) wat eigenlijk iets terzijde van de route ligt zoeken we weer de oevers van de Saône op en volgen het dal dat zich langzaam aan verwijd naar Gray. Gray is een klein provinciestadje gelegen op een knooppunt van wegen.

Fietsvakantie van Maastricht naar Middelandse Zee met groepsreis Rhone
Zondag
Gray – Beaune 100 km
Een lange dag in kilometers, langs een langzaam breder wordende Saonne en in de verte op de horizon de heuvels van de Bourgogne. De moeite waard om daar de dag te eindigen in één van de mooiste en bekendste plaatsen van de Bourgogne, Beaune.
Lange fietspaden, oude spoorbanen, langs kanalen en autoluwe routes in België, Duitsland en Frankrijk tijdens de Fietsvakantie Veloroute du Soleil
Maandag
Rustdag in Beaune
Rustdag, of toch even een tour door de Bourgogne?
Fietsvakantie van Maastricht naar Middelandse Zee met groepsreis Bourgogne
Dinsdag
Beaune – Cluny 80 km
Dwars door de wijngaarden van de Bourgogne, langs vele bekende dorpjes van naam en idem zoveel mogelijkheden om al dat lekkers te proeven. Fietsen we eerst langs het kanaal, maar een groot deel van de dag over een oude spoorbaan naar Cluny.
Fietsvakantie van Maastricht naar Middelandse Zee met groepsreis Veloroute Bourgogne
Woensdag
Cluny - Macon– VilleFranche sur Saonne - Massieux 70 km
Verder door de Bourgogne langs Macon en door de Beaujolais keren we in Belleville weer terug langs de Saonne en in de drukte van het dal met wegen en spoorbanen, om de dag te eindigen 10 km voorbij VileFranche sur Saonne aan de oever van de Saonne.
Fietsvakantie van Maastricht naar Middelandse Zee met groepsreis Veloroute du soleil
Donderdag
Massieux – Lyon – Condrieu 70 km
Met de Saonne dwars door de oude stad Lyon om daarna langs de oevers van de Rhone weer verder te gaan. Eerst nog samen met het overige verkeer. Na Vienne, mogelijke stopplaats, wordt het weer overwegend autovrij fietsen en rustiger.
Fietsvakantie Via Rhôna van Genève naar Lyon
Vrijdag
Condrieu – Valance 85 km
Met de kilometer komen we zuidelijker zeker als er een stevige Mistral opsteekt. Onderweg zijn vele kleine dorpen en stadjes. Het Rhonedal is dicht bevolkt maar kent ook geweldige plekjes. Valance is misschien geen bijzondere stad, maar een prima etappe plaats bij de monding van de Drôme.
Fietsvakantie van Maastricht naar Middelandse Zee met groepsreis Veloroute Drome
Zaterdag
Valance – Bourg Saint Andeol (Pierrelatte) 90 km
Vanuit Valance zoeken we weer de betrekkelijk rust op van de oevers van de Rhone, komen langs de stad die bekend is van zijn Nougat en eindigen de dag even voor de Ardeche in de Rhone stroomt bij Bourg Saint Andeol.
Fietsvakantie van Maastricht naar Middelandse Zee met groepsreis Veloroute Pierrelatte
Zondag
Bourg Saint Andeol – Avignon 80 km
Avignon is voor vele de bekendste historische stad aan de Rhône in het zuiden, met het prachtige Pauselijk Paleis en de beroemde brug.
fietsvakantie Veloroute du soleil
Maandag
Avignon – La Grand Motte (Middelandse Zee) 110 km of Montpellier 105 km
De Veloroute du Soleil gaat echter door naar de Mediteranée. Onderweg passeren we leuke historische stadjes als Beaucaire en ook Arles ligt op slechts een paar kilometer van de hoofdroute. De Veloroute du Soleil eindigt kort na het historische vestingstadje Aigues mortes bij de Le Grau du Roi. Maar dan sta je ook met je voeten in de Middelandse Zee.
Fietsvakantie veloroute du soleil Avignon
Dinsdag
Terugreis
Jammer maar de vakantie zit erop. Vanochtend kunt u in de fietsbus stappen voor de comfortabele terugreis naar de omgeving van Dijon voor de overnachting.
Woensdag
Vandaag rijden we terug naar Nederland. Onderweg genieten we nog na van deze bijzondere lange afstand fietsvakantie.
Belangrijke boekingsinformatie
Opstapplaatsen
Bij onvoldoende deelnemers kan het voorkomen dat de door u gekozen opstapplaats niet wordt aangedaan. Wij zullen contact met u opnemen en kijken naar een alternatieve opstapplaats voor u. Dit geeft u geen recht om uw vakantie kosteloos te annuleren.

Preferentie/Essentie
Wij maken u graag attent op het verschil tussen een preferentie en een essentie. Een preferentie is een vrijblijvende voorkeur die wij doorgeven aan de hoteliers. Een preferentie kunnen wij niet garanderen. Mocht uw voorkeur van essentieel belang zijn om de reis te kunnen maken, dan spreken we over een essentie. Een essentie dient u bij boeking aan te geven. Wij gaan in overleg met de hoteliers om deze essentie te realiseren. Mocht dit niet lukken, dan kunt u uw boeking kosteloos annuleren. Voor een essentie brengen wij €27,- + eventuele extra kosten in rekening.

Diëten blijven altijd een preferentie en kunnen nooit gegarandeerd worden.
Wijs op reis!
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP: Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

U wordt gastvrij ontvangen in goede **/*** hotels. In ieder hotel is uw kamer voorzien van douche,

Bekijk hotel

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietsvakantie Veloroute du Soleil
Frankrijk, Frankrijk
T.T., Amsterdam
13-05-2022
'Dit is een echte fietsvakantie, lange afstanden, weinig toeristisch, dus geen dorpjes bezoeken etc.
Wel genieten van de fantastische fietspaden en doortrappen.
'
anoniem
13-05-2022
'Fijne ontspannende vakantie. Fietsafstanden goed te doen. Alleen laatste dag een beetje veel. '
T.T., Amsterdam
13-05-2022
'Prima hotels, heel verschillend'
Ph.A.Aertssen, Bergen op Zoom
13-05-2022
'De kwaliteit van de hotels was bijna altijd heel goed. Ook de ligging t.o.v. het stadscentrum was goed gekozen.'
Nieuwe reis
Van deze nieuwe fietsvakantie hebben wij nog geen reviews ontvangen.
Vanaf 2795 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ begeleiding door volgwagen/ bezemwagen of Top Class fietsbus (bij meer dan 20 personen)
♦ heenreis naar Maastricht en terugreis vanaf Zuid-Frankrijk is per Top Class fietsbus
♦ 2-persoonskamer met douche en toilet
♦ halfpension (ontbijt en diner)
♦ Nederlandstalig fietsrouteboek Paul Benjaminse
♦ bagagevervoer
♦ fietsbegeleiding
♦ uw eigen fiets gratis mee
♦ reisbescheiden per e-mail

In- en uitstapplaatsen

Vertrektijd / Retourtijd
08.00 uur Alblasserdam (19.00 uur)
09.00 uur Nuland (18.00 uur)
10.00 uur Asten ( 17.00)

♦ 1-persoonskamer toeslag € 695,-*
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten met pontjes e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Fietshuur
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Dat kan want bij Fitál Vakanties kan uw eigen fiets bij de FietsBus en FietsCruise gratis mee in de fietstrailer. Wilt u onbezorgd op vakantie, kies er dan voor om een fiets te huren.
Tarieven huurfietsen voor FietsBus- en FietsCruisevakanties:
E-bike ....................: € 400,-
GPS.........................: € 30,-
Berekening huurfiets : voor deze FietsBusvakantie berekenen wij 18 vakantiedagen
Reserveringskosten
Per reservering geldt een toeslag van € 25,- voor de reserveringskosten + € 2,50 Calamiteitenfonds.
Reisbescheiden per post €7,50 p/st.

* vanwege de sterk gestegen hotelkosten hebben wij helaas de toeslag voor de 1 persoonskamers per april 2023 moeten verhogen. ( geldt niet voor reeds gemaakte boekingen)
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X