Fietsvakantie Saaleradweg (van Saalfeld naar Maagdenburg)

Overzicht

Aankomst op za, zon, en maandag Natuur en cultuur Schiller en Händel Retour transfer inclusief

Fietsvakantie in Thüringen en Saksen Anhalt

Tijdens deze 7 daagse fietsvakantie fietst u meer als 250 km over de Saaleradweg naar de monding van de Saale in de Elbe. het is een goed bewegwijzerde route geschikt voor alle leeftijden. de route is overwegend autovrij en ken maar een paar korte klimmetje van 50 tot 80 meter. Thüringen staat bekend als het "Groene Hart" van Duitsland, al fietsend ontdekt u hoe mooi dit landschap van Duitsland is. U fietst langs de Saale door bossen en lieflijke dalen, langs burchten, kastelen, het wijnbouw gebied Saale-Unstruk en het langste gradierwerk van Europa. Saksen staat bekend om zijn cultuursteden zoals Naumburg en Halle, ook deze liggen op uw route. Uw vakantie eindigt in de vestignstad Maagdenburg aan de Elbe.

Fietsen door Thuringen

Programma van dag tot dag

1e vakantiedag
Heenreis
U reist op eigen gelegenheid naar Saalfeld. Misschien brengt u vandaag wel een bezoek aan de Saalfelder Feengrotten. De sprookjesgrotten afkomstig uit een voormalige aluinleisttenmijn, worden nu in het Guinees Book of Records vermeld als de "kleurrijkste tentoonstellingsgrotten van de wereld. Door de winning van de zwarte rots zijn in de loop van de tijd ondergrondse holtes ontstaan, die de natuur heeft veranderd in een fascinerende druipsteenwereld.
Er is een privé parkeerplaats bij het hotel (ca. € 3,-- per dag ter plaatse te betalen. Gratis parkeren is op ca. 300 meter van het hotel. Als u een huurfiets geboekt heeft staat deze bij het hotel voor u klaar. U overnacht in het ***Hotel Mellestollen om in Asterra of een gelijkwaardig hotel.
2e vakantiedag
Saalfeld - Jena 57 km
Over een overwegende autovrije fietsroute fietst u naar Rudolstadt. In de achttiende en negentiende eeuw beleefde Rudolstadt een culturele bloeitijd. De dichter Friedrich Schiller verbleef vaak in de stad waar hij zijn vrouw leerde kennen en Johann Wolfgang von Goethe voor het eerst ontmoette. Het slot Heidecksburg is een van de belangrijkste historische gebouwen van Rudolstadt. De voormalige residentie van de grafelijke familie is in renaissancestijl weder opgebouwd na de brand van 1735.
Het Schillerhaus is sinds 2009 museum. Over een gedeeltelijk nieuw aangelegd fietspad fietst u naar Jena. U overhancht in het Hotel Maxx of Haus zur Noll.
Fietsen door Thüringen Jen tower Jena
3e vakantiedag
Jena - Naumburg 51 km
Door het dal van de Saale gaat u fiettocht verder. U fietst links en rechts langs de wijnhellingen, die hier zijn vanwege het milde klimaat. U kunt onderweg afstappen voor een wijnproeverij, bijvoorbeeld in het wijndorp Kaatschen. Onderweg kunt u ook een bezoek brengen aan de burcht Saaleck en Rudelsburg die al van verre te zien zijn. U fietsdag eindigt in de Domstad Naumburg. De kathedraal van Naumburg staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De bouw van de kathedraal begon in 1028 en is een uitstekend voorbeeld van middeleeuwse kunst en architectuur. De romaanse structuur geflankeerd door twee gotische koren, toont de stilistische verandering in de overgang tussen de Romaanse periode en de vroege gotiek. Het westelijk koor, daterend uit de eerste helft van de 13de eeuw, toont veranderingen in de religieuze praktijk en de verschijning van wetenschap en natuur in de figuratieve kunst. Het koor en de de levensgrote sculpturen van de stichters van de kathedraal zijn meesterwerken, die gemaakt zijn door de onbekende beeldhouwer bekend onder de naam “Naumburger Meister”. U overnacht in Hotel Alte Schmiede of een gelijkwaardig hotel.
4e vakantiedag
Naumburg - Halle 61 km
Over het Saale fietspad fietst u eerst langs de voormalige bisschopsburcht Schönburg, daarna langs het kasteel van Goseck. In Weissenfels ziet u het imponeerende barokke kasteel Neu-Augustusburg. In Bad Dürrenberg vindt u het langste Gradierwerk van Europa. Va Merseburg een stad met een Dom, een raadhuis uit 1478 en een bezienswaardige burcht naar Halle. Hallle is vooral bekend als de geboorteplaats van de componist Händel. Het is een stad met een rijke geschiedenis. De geschiedenis van de oude zoutstad is nog overal zichtbaar. Van oude gevels tot het museum in het geboortehuis van Händel en in de kerk ziet men het originele dodenmasker van de reformator Martin Luther. Misschien brengt u wel een bezoek aan het chocolade museum. U overnacht in het midden klasse hotel Stiftung Marthahaus of gelijkwaardig.
Cocolade museum met rode auto
5e vakantiedag
Halle - Bernburg 59 km
U fietst langs de eilandjes in de Saale en door de zogenaamde Brachwitzer Alpen, een beschermd natuurgebied naar Wettin. U fietsdag eindigt in het romantische Bernburg met zijn schitterende slot, uilenspiegeltoren en oude stad. U overnacht in het ****hotel Fürsteneck of in Hotel Askanina of gelijkwaardig.
6e vakantiedag
Bernburg - Maagdenburg 69 km
Vandaag de laatste fietsdag langs de Saale, de rivier kronkelt richting de Elbe bij Barby stroomt de Saale in de Elbe. vanaf dit punt fietst u verder over de Elberadweg. u fiets voor het beschermde natuurgebied Kreuzhorst en langs het slot Randau. U fietsvakantie eindigt in de vestingstad Maagdenburg. Het Domkwartier nodigt u uit voor heerlijke wandeling langs prachtig gerestaureerde vestingmuren de Fürstenwald, barokke gevels en natuurlijk de gotische Dom van Maagdenburg met haar christelijke symboliek. u overnacht in ****Hotel Maritim of gegelijkwaardig.
7e vakantiedag
Retourtransport en thuisreis
Wilt u de stad Maagdenburg langer bezoeken, boek dan een verlengingsnacht. De terugreis is om ca. 7.30 uur vanaf uw hotel in Maagdenburg (zondag en maandag) aankomst in Saalfeld om ca. 12.30 uur.
Fietsroute
EigenVervoer ► Duitsland ► Saale Radweg ► 297 fietskms
Retourtransport
Per bus op zondag en maandag. U wordt opgehaald (beperkt aantal zitplaatsen) bij het hotel om ca. 7.30 uur en ben om ca. 12.30 uur in Saalfeld. Indien u een eigen fiets heeft gaat deze gelijk mee.
Mocht de bus vol zijn kunt u wel u fiets meegeven en dan reist u zelf terug met de trein.
De andere dage kunt u per trein terug. Wilt u uw eigen fiets meenemen per trein moet u dat ter plaatse een kaartje voor uw fiets kopen.
Als u terug reist op donderdag of zagerdag dan kun u uw eigen fiets tot uiterlijk 17.00 uur afgeven op woensdag of vrijdag bij het hotel in Maagdenburg. U fiets staat dan de volgende dag om ca. 10.00 uur in Saalfeld.
Fietstransfers moeten bij de boeking gelijk geboekt en betaald worden.
Informatie huurfietsen
U kunt op uw auto of met eigen vervoer uw eigen fiets meenemen, u kunt ook kiezen voor gemak en een huurfiets reserveren.

Tarieven huurfietsen:
Recreatieve fiets .. : €80,- per fiets
E-bike ...................: € 180,- per fiets

U heeft altijd de beschikking over een goede kwaliteit fiets met minimaal 7, maar meestal 21 of 24 versnellingen. De fietsen zijn geschikt voor deelnemers van 1.60 m tot 1.90 m. Afwijkende maten zijn alleen op aanvraag mogelijk.

U heeft vrijwel altijd de keuze uit een recreatieve fiets of een E-bike. De keuze hiervoor kunt u tijdens de boeking aangeven.

Bij de reizen van Donau Touristik heeft u de beschikking over de volgende huurfiets:

Toerfiets van het merk Schauff, Kettler, Kalkhoff of KTM:
• 7 versnellingen of op aanvraag 21/24 versnellingen mogelijk
Alle fietsen beschikken over een Selle-Royal of SQLab zadel
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)
• Diverse framehoogtes beschikbaar. Indien u langer bent dan 1.90 m of kleiner dan 1.60 m raden wij u dit bij boeking door te geven.

E-bike van het merk KTM (lichtgewicht slechts 19 kilo) :
• KTM e-bikes: actieradius van ca. 70km en 27 versnellingen
• Kalkhoff e-bikes: actieradius van ca. 70km en 8 versnellingen
• Dubbelzijdige fietstas (ook gratis te lenen indien u gebruikmaakt van uw eigen fiets)

Deze fietstypen op alle Donau Touristik bestemmingen m.u.v. Drau en Etsch waar gelijkwaardige types worden aangeboden.
WIJS OP REIS
Ga goed voorbereid op vakantie en houdt uzelf op de hoogte van de actuele situatie van de bestemming waar u naar toegaat op vakantie. Een reisadvies kan door het Ministerie van Buitenlandse Zaken worden aangepast.

TIP Installeer op uw mobiele telefoon de app: Reisapp BZ (beschikbaar voor Iphone en Android) en u krijgt een alert wanneer er voor uw reisbestemming een wijziging is.
Bekijk het hele programma +

U bent tijdens deze vakantie te gast in:

Fotoalbum

Beoordelingen

Fietsvakantie Saaleradweg (van Saalfeld naar Maagdenburg)
Thüringen, Duitsland
Vanaf 579 euroReserveer nu

Prijzen & Data

InbegrepenNiet inbegrepen

♦ 2 persoonskamer met bad/douche en toilet
♦ ontbijt
♦ bagagevervoer (incl. verzekering t.w.v. € 700,-)
♦ retour transfer per bus of trein
♦ fietstas ook bij gebruik eigen fietsen
♦ infopakket met routekaart
♦ SOS service
♦ reisbescheiden per e-mail

♦ 1 persoonskamer € 180,-
♦ reisbescheiden per post € 7,50 p/st
♦ halfpension € 85,- 3x 3 gangen diner in Jena. Naumburg, Maagdenburg
♦ toeristenbelasting circa € 2,- p.p.p.d.
♦ parkeerplaats bij het hotel ca. 3,- per dag
♦ entreegelden, kosten van evt. overtochten e.d.
♦ uitgaven van persoonlijke aard zoals drankjes en maaltijden, anders dan vermeld bij inbegrepen
♦ verzekeringen
♦ overige niet genoemde zaken

Verlengen van uw vakantie
Extra nacht Saalfeld 2 persoonskamer logies/ontbijt € 60,- per persoon
Extra nacht Saalfeld 1 persoonskamer logies/ontbijt € 85,- per persoon

Extra nacht Maagdenburg 2 persoonskamer logies/ontbijt € 66,- per persoon
Extra nacht Maagdenburg 1 persoonskamer logies/ontbijt € 88,- per persoon

Fietshuur
Neemt u uw eigen fiets mee of kiest u voor het gemak van een huurfiets?
Tarieven huurfietsen:
Recreatieve fiets .. : € 80,- per fiets
E-bike ...................: € 180,- per fiets

Bijkomende kosten
♦ reserveringskosten € 25,- per reservering
♦ bijdrage Calamiteitenfonds € 2,50 per reservering
♦ publieksbijdrage SGR € 5,- per persoon
Fitál Vakanties maakt gebruik van cookies om de website te verbeteren en te analyseren. Na afsluiten van de melding, of wanneer u verder surft, geeft u toestemming voor het gebruik van cookies op onze website.
Ik wil marketing cookies
X
Ik wil alleen functionele cookies
X